(VIDEO) Učešće na akademiji “Vujadin Boškov” za mlade Nikšićane nezaboravno iskustvo

Tri člana fudbalskog kluba Akademiko iz Nikšića Lazar Baošić, Radovan Koprivica i Veljko Matović bili su od 17. do 21. januara gosti Sportske akademije „Vujadin Boškov“. Oni su imali priliku da u Novom Sadu steknu neka nova fudbalska iskustva, ali i da upoznaju vršnjake iz drugih gradova.

Trener Ranko Lajović kazao je da Akademiko ima odličnu saradnju sa Fudbalskim klubom Vojvodina koji je prepoznao talenat njihovih dječaka nakon čega je i uslijedio poziv za učešće na akademiju.

“Mi smo mlad klub. Osnovali smo se prije godinu i dva-tri mjeseca. Prošlei ove godine smo bili na turniru kod njih. Mi sa Vojvodinom imamo vrlodobru saradnju. Oni su primijetili da imamo talentovanih dječaka i dobrih i tako su sa nama stupili u kontakt i poslali smo tri talentovana dječaka na akademiju”, istakao je Lajović.

Za Lazara, Radovana i Veljka odlazak na akademiju predstavlja nezaboravno iskustvo gdje su imali priliku da se upoznaju sa sistemom rada i treninga u velikom klubu kao što je Vojvodina.

Oni su istakli da su treninzi na akademiji znatno naporniji nego u njihovom klubu ali i da su spremni da učestvuju na sličnim aktivnostima i da jedva čekaju nove pozive jer je to najbolji način da se napreduje.

Boravak dječka u Novom Sadu je ujedno i potvrda da u Nikšiću ima talentovane djece, kao i podstrek za klub da nastavi da radi sa mladim nadama, ali i da širi saradnju sa drugim klubovima.

Branko Čupić

Foto: FK Vojvodina

Video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA