(VIDEO) Sutjeska sjutra protiv ekipe Kosmosa iz San Marina

Fudbaleri Sutjeske, na Dan državnosti 13. jula, započinju svoj evropski izazov u prvom kolu kvalifikacija za Uefinu Ligu konferencija. Plavo – bijelima će rival biti ekipa Kosmosa iz San Marina, vicešampion jedine lige u Evropi koja ima slabiji rejting od naše. Sastav Nenada Brnovića, iako ulazi kao favorit u ovom dvomeču, svakako neće potcijeniti protivnika.

Brnović je zadovoljan kako su odrađene pripreme i pored činjenice da je ekipu napustio veliki broj kvalitetnih pojedinaca koje je teško zamijeniti.

Kapiten Sutjeske Vladan Giljen kaže da je njegov tim veliki favorit i da bi bio ogroman neuspjeh ukoliko ne izbore plasman u narednu rundu.

Ekipe iz Crne Gore posljednjih godina nijesu se proslavile u Evropi, a nedavna katastrofa Budućnosti donosi i određeni pritisak na njih.

Prvi duel protiv Kosmosa na programu je sjutra od 20 sati i 30 minuta na DG Areni u Podgorici, dok je revanš nedjelju dana kasnije. Ukoliko Sutjeska prođe dalje, mogući rival u drugom kolu bio bi bolji iz dvomeča Penibont – Santa Koloma.

Ivan Roćenović
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA