(VIDEO) Sportski centar funkcioniše punim kapacitetom

Svi segmenti Sportskog centra Nikšić funkcionišu a sve u cilju zadovoljenja potreba korisnika. Tome u prilog ide i činjenica da je u prethodnom periodu urađeno dosta, poput redovnog remonta i rekonstrukcije bazena sa kompletnom zamjenom cjevovoda i kvarcnog pijeska, postavka solarnih panela, zamjena parketne podloge u dvorani, nabavka rekvizita, nabavka elektropodizne pregradne zavjese, te poboljšanje uslova na dva vanjska terena za tenis i fudbal, istakla je PR Sportskog centra Nikšić, Nađa Tomašević.

“Ono što planiramo i za šta radimo projektnu dokumentaciju za nastavak radova u dvorani je sanacija toaleta, svlačionica, zamjena fasadne stolarije, zamjena krovnog pokrivača a sve u cilju da se sačuva nova podloga. Po završetku tenderske dokumentacije nadamo se da ćemo obezbijediti novčana sredstva za planiran nastavak radova, uz pomoć Opštine Nikšić. Najviše sredstava se svakako izdvaja za održavanje bazena, prelazak na sistem voda-vazduh, održavanje opreme i pumpi, nabavku sredstava za higijenu a sve kako bi naši korisnici bili zadovoljni” istakla je Tomačević.

Doprinos razvoju sporta ali i sportske kulture u gradu doprinjelo je otvaranje bazena, koje je omogućilo mladima da se bave plivanjem i vaterpolom ali i rekreativcima i građanima da uživaju u svemu što bazen nudi. Tomašević je dodala da su cijene na prošlogodišnjem nivou a rasporedi za korisnike se redovno ažuriraju na sajtu ustanove.

“Zadovoljni smo radom bazena, na dnevnom nivou bilježimo oko 250 posjeta. Takođe na bazenu je otvorena škola plivanja, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9-10 i od 17-18h, imamo oko 60 polaznika. Škola je predviđena za uzrast od sedam godina pa dalje, svi su dobrodošli a školom rukovodi stručni kadar. Prijave se mogu obaviti lično svakog dana u prostorijama Sportskog centra, preko naloga na društvenim mrežama ali i pozivom na broj telefona 067 314 393”, kaže ona.

Vanjski tereni za tenis i fudbal su takođe rekonstruisani i dostupni ljubiteljima sporta. Cijena prijepodnevnog termina za fudbal (do 16 h) je 10 eura a poslijepodnevnog 15 eura, dok je cijena tenskog terena 3 eura odnosno 5 eura. Sadržaji Sportskog centra Nikšić daju doprinos razvoju sporta u Nikšiću, te pružaju adekvatnu logističku podršku sportskim klubovima i organizacijama, rekreativcima i zaljubljenicima u sport.

Dragana Papović

Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA