(VIDEO) Montenegro savladao ekipu Mediterana

U 3. kolu 1. B lige za košarkaše Montenegro je na svom terenu savladao Mediteran 93:85.

Mediteran je bolje otvorio utakmicu i poveo sa 6-0. Uzvratio je Montenegro nakon tajm auta Žižića i brzo prišao na minus jedan. Momenat je bio na strani domaćina koji je nedugo zatim prešao u vođstvo. Barani su odgovorili poenima pred kraj prve četvrtine i izjednačili na 20:20. Rezultatska klackalica viđena je i u drugom periodu. Obje ekipe dolazile su do prednosti koja nije iznosila više od tri poena, a na poluvremenu rezultat je bio 40-39 u korist Montenegra.

U nastavku duela domaćin je uspostavio kontrolu i malo po malo počeo da se odljepljuje, a prvu dvocifrenu prednost imao je sredinom trećeg kvartala kada je vodio 61:51. Razlika je išla i do 14 poena, ali je Mediteran uoči posljednje četvrtine uspio da smanji na 71:62. Gosti iz Bara u potpunosti su se vratili u meč na tri minuta do kraja kada su istopili zaostatak na minus 4, ali to je bilo sve. Sigurno je Montenegro odigrao ostatak duela i upisao zasluženu pobjedu 93:85.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Pješčić koji je postigao 24 poena, dok se na drugoj strani istakao Komnenović sa 21.

Ivan Roćenović
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA