(VIDEO) Dodijeljena priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima

Godina na izmaku, prema mišljenju sportskih novinara, protekla je u znaku karatiste Nenada Dulovića. Crnogorski reprezentativac i član Omladinca laskavo priznanje osvojio je zahvaljujući sjajnim nastupima na Svjetskom prvenstvu gdje je osvojio srebro, i Balkanskom na kom je bio zlatni.

Na svečanosti koja je petnaestu godinu zaredom upriličena na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje govorili su, ispred Vlade Crne Gore, ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić i ispred lokalne uprave predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković.

Specijalna priznanja, koja je uručio džudo as Dragomir Migina Bečanović, dodijeljena su bokserima Bojani Gojković i Petru Liješeviću, jedriličaru Nikoli Goluboviću, košarkašu Nikoli Vučeviću i paraatletičarki Maji Rajković. Priznanje „Ranko Jovović“ koje udruženje dodjeljuje za doprinos razvoju crnogorskog sportskog novinarstva otišlo je u ruke 94-godišnjeg Huseina Cena Tuzovića, dok je specijalno priznanje dobio Aleksandar Sekulović iz Gradske RTV.

Paraolimpijskom komitetu Crne Gore, Bokserskom, Šahovskom i Stonoteniskom savezu kao i neumornim sportskim radnicima iz Ulcinja Mišu Cauševiću i Pavlu Pepđonoviću uručene su specijalne plakete. Najbolji sportski novinar je Danilo Petrović iz RTCG, dok je najbolji mladi novinar Savo Njunjić iz Vijesti.

Dejan Caušević
Foto/video: RTNK

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA