Vešović pred Litvaniju: Pobjeda je imperativ

Dva dana ostala su do pretposljednje kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo – Crna Gora u četvrtak dočekuje Litvaniju, a pobjeda u tom meču je preduslov da se zadrže teoretske šanse za drugo mjesto u grupi G.

Prvi put od juna, nakon sanirane povrede, Marko Vešović ponovo je dio nacionalnog tima i biće u stanju da pomogne crnogorskoj selekciji, najprije protiv Litvanije, a onda i protiv Mađarske u Budimpešti.

Za istorijski plasman na EP, treba da se dogodi fudbalsko čudo…

“Minimalne su šanse, ali postoje. Na nama je da odradimo posao u preostala dva meča. Da upišemo što više bodova, da završimo kvalifikacije na dobar način. Da li će biti dovoljno za uspjeh, vidjećemo. Čekaćemo rezultate”, rekao je Vešović, naglasivši da je srećan što je sa reprezentacijom i da je odlično fizički spreman.

Crna Gora je favorit protiv Litvanca, ali takvi mečevi često znaju da budu opasni…

“Te pobjede koje su upisane unaprijed su najteže. Litvanija je u dobroj formi, namučila je Mađarsku. Doći će sa motivom. Imali smo problema u prvom meču, tako da su nam dužnici. Na nama je da se spremimo. Imamo povreda, ali treba naći balans i dobiti utakmicu”, rekao je defanzivac Karabaga.

Kada fudbaleri Crne Gore istrče na teren u okršaj sa Litvancima, biće poznat ishod meča Bugarske i Mađarske…

“Ne možemo razmišljati o drugima. Fokus je na tri boda. Generalno, i na šest bodova, kako bi popravili saldo. Nadamo se da može doći do iznenađenja”, ističe Vešović.

Crna Gora dočekuje Litvaniju u četvrtak od 20.45 sati, a onda će tri dana kasnije biti gost Mađarske, lideru grupe G.

Foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA