(VIDEO) Vels slavio u Nikšiću, naredni meč „sokoli“ igraju protiv Turske

Fudbaleri Crne Gore poraženi su od Velsa 2:1 u utakmici drugog kola grupe B4 UEFA Lige nacija. Iako je bilo perioda dobre, pa čak i odlične igre ,,sokola“, ima i stvari koje zabrinjavaju pred oktobarske mečeve.

Premijerna utakmica u Nikšiću pokazala je i dobre i loše strane našeg nacionalnog tima. Kao i protiv Islanda, utisak je da su olako primljeni golovi, kao i  da je u tim momentima bilo previše konfuzije i dekoncentracije. U dva uzastopna napada, Velšani su preko Mura i Vilsona trasirali sebi put do trijumfa. Ipak, ono što je dobro i što je selektor Robert Prosinečki apostrofirao na pres konferenciji je ta reakcija sokola nakon početnog zaostatka.

Naši momci jesu stvorili niz prilika i bili u nastavku bolji rival ali, zabrinjava loša konverzija šansi u golove, tačnije, od 3-4 100 postotne šanse samo je jedna realizovana. Ukoliko se tu podignu procenti onda se možda možemo nadati osvajanju prvih bodova u narednim oktobarskim susretima sa Turskom i ponovo Velsom. Selektor se na presu osvrnuo i na nikšićku publiku i teren.

Na kraju, moramo lokal-patriotski izraziti nadu da ćemo uskoro ponovo u Nikšiću gledati reprezentativne mečeve, kao i da će, ukoliko do toga dođe, rezultat biti povoljniji po naše momke.

Dejan Caušević

Foto: Dan/Dejan Panić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA