Veliki uspjeh: Crna Gora osvojila svjetsko zlato u plesu

Crna Gora osvojila je svjetsko zlato u plesu DO WORLD Hip Hop, Popping, Hip Hop Battle and Breaking Championships. Sofija Burić u plesnoj disciplini hip hop solo (kategorija do 12 godina) osvojila prvo mjesto u konkurenciji od 241 hip hop plesača, saopšteno je iz Plesnog saveza Crne Gore PSCG.

Takmičenje je održano ove sedmice (od 23. do 28. oktobra) u gradu Kielce u Poljskoj.

“Iako su nas takmičari u protekle dvije godine obradovali više puta sa brojnim medaljama i sjajnim rezultatima sa svjetskih i evropskih takmičenja, za zlato koje je danas osvojeno možemo reći da je kruna dosadašnjih uspjeha naših plesača, koji hrabro predstavljaju boje naše zastave na prestižnim takmičenjima”, kaže se u saopštenju.

Sofija Burić dolazi iz Plesnog kluba “Royal” iz Nikšića i a treneri su joj Nikolina Adžić i Miloš Adžić.

“Osim Sofije u spomenutoj konkurenciji imamo još dva sjajna plasmana : 9. mjesto osvojila je Vladana Kostić, i 12. mjesto Staša Kostić”, ističu iz PSCG.

Foto: PSCG

Na ovom prestižnom takmičenju učestvuju 33 zemlje svijeta, sa tri kontinenta.

“Danas smo zlatni, a da li ćemo i u nastavku takmičenja osvojiti još neku medalju, ostaje da isčekujemo. Navijamo za naše takmičare iz plesnih klubova “Diamond” I “Habanera”, koji se predstavljaju u nastavku takmičenja. Jos jedna informacija koju želimo posebno istaći je pridruživanje Plesnog saveza Crne Gore krovnoj instituciji sporta u Crnoj Gori – Crnogorskom olimpijskom komitetu, čime je ples uvršten u porodicu olimpijskih sportova. Tim povodom Plesni savez Crne Gore je obećao mnogo budućih šampiona. I kao što smo obećali – osvajanje svijeta je počelo”, kaže se u saopštenju.

Foto: PSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA