Veče Gorana Šćekića u Plužinama

Knjige karikaturiste Gorana Šćekića “Ne damo svetinje” i “Ovce 2” (“Štampar Makarije”, Beograd i “Obodsko slovo”, Podgorica), biće predstavljene u ponedjeljak, 11. septembra u organizaciji Centra za kulturu (CZK) Plužine sa početkom u 19 časova. U sali CZK biće upriličena i izložba 30 Šćekićevih karikatura koje se bave aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori.

O Šćekićevim knjigama tekstova propraćenih tematskim crtežima, odnosno, o svojevrsnoj hronologiji litija koje su se dogodile u Crnoj Gori, govoriće prof. dr Boris Brajović i književnica Milica Bakrač.

Goran Šćekić se bavi karikaturom od 1992. godine, a prvi rad objavljuje u “Pobjedi”, nakon čega se njegova ostvarenja pojavljuju u brojnim listovima i časopisima. Od 1999. godine Šćekić objavljuje u Dnevnim novinama “Dan”.

Do danas je objavio preko 14.000 karikatura i preko 400 stripova. Njegov rad je vrednovan, pa je dvaput, 2001. i 2007. godine dobio glavnu nagradu Udruženja novinara Crne Gore. Nagradu Dana oslobođenja Berana dobio je 2016. godine.

NIKŠIĆ PROGNOZA