Vasilije Jakšić pobjedom završio sezonu

Kotorski automobilista i prvak Evrope iz 2022. godine Vasilije Jakšić trijumfalno je završio domaću sezonu na brdskim stazama. Vasilije je pobijedio na međunarodnoj dubrovačkoj trci, posljednjoj u sezoni, koja se bodovala za šampionate Crne Gore i Hrvatske.

Kotorskom majstoru sportske vožnje bila je to tek četvrta trka ove godine, ali potvrdio je svoje majstorstvo i brzinu trijumfom nad svim rivalima kategorije 1 osvajanjem prvog mjesta u klasi i u generalnom plasmanu. Pobjedničko vrijeme nakon dvije vožnje iznosilo je 3 minuta, 38 sekundi 23 stotinke.

Drugo i treće mjesto u generalnom plasmanu svih automobila u Dubrovniku osvojili su hrvatski asovi Žarko Knego i Dejan Dimitrijević. Sporiji od Vasilija bio je i prvak Evrope Matija Jurišić, koji je zbog problema sa autom poklekao u drugoj vožnji.

„Drago mi je što sam se uspješno vratio na stazu i što je Hjundai funkcionisao na najbolji način. Pauza je bila duga nakon izlijetanja sa staze na trci Prvenstva Evrope u Španiji. Vozio sam u Dubrovniku brzo i tačno, bez pretjerivanja, koje me je koštalo incidenta na startu evropske sezone. Ovo mi je tek četvrta trka sa ovim automobilom i potrebno je još vremena da se „uvozam“ „, ističe član AMSK Kotor.

Jakšić ističe jaku konkurenciju koju je imao na dubrovačkoj trci.

„Bili su na okupu sjajni vozači, poput Žarka Knega, Dejana Dimitrijevića, Matije Jurišića, koji je prvak Evrope za ovu godinu, Pulića, Radnjica, a koji imaju maksimalno pripremljene TCR automobile. Svojim inatom i upornošću uspio sam da ih savladam i pobijedim u generalnom plasmanu. Međutim, još nisam u potpunosti zadovoljan svojom vožnjom, mogu još bolje“, samouvjeren je Vasilije, koji će nove kilometre sa Hjundaiem imati narednog vikenda na Memorijalnoj trci „Bongo“ u Skradinu.

Već se prave planovi za sljedeću sezonu.

„Ako me podrže moji tradcionalni sponzori planiram da učestvujem u novom šampionatu Evrope i da pokušam da ponovim 2022.godinu, kada sam osvojio titulu evropskog šampiona i u klasi i u generalnom plasmanu“, poručuje Vasilije Jakšić.

Njegov stariji brat Milan takođe je bio i te kako uspješan u Dubrovniku. Trijumfovao je u klasi 2000H, obezbijedio novu titulu državnog prvaka, osvojio prvo mjesto u generalnom plasmanu kategorije 1 crnogorskih vozača u ovom prvenstvu. Milan Jakšić je izuzetno uspješnu sezonu sa svojom Hondom krunisao titulom prvaka Grupe 5 u CEZ-ovom prvenstvu.

Foto: Privatna arhiva

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA