I dalje bez bodova, „sokoli“ protiv Velsa upisali četvrti poraz

Fudbaleri Crne Gore poraženi su u Kardifu, od selekcije Velsa 1:0 u 4. kolu Lige nacija.

Meč je riješen golom Vilsona iz penala u 36. minutu.

Loš niz naše selekcije tako je nastavljen. Bio je ovo, računajući i prijateljske utakmice, naš šesti uzastopni poraz.

Što se večerašnje utakmice tiče – ‘sokoli’ su u prvom poluvremenu, donekle neshvatljivo, gotovo u potpunosti igrali bunker. U nastavku smo pratili sasvim drugačiji odnos snaga na terenu. Više su napadali naši fudbaleri, bili su opasniji, ali nijesu mogli do poravnanja.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog u petak u Samsunu poraženi su od Turske 1:0. Prethodno su u septembru izgubili od Islanda u gostima 2:0 i Velsa u Nikšiću 2:1.

Vels je bez poraza na polovini takmičenja, a osim pobjede u Nikšiću ima i dva remija – sa Turskom u Kardifu (0:0) i Islandom u Rejkjaviku (2:2).

Tok meča:

VELS – CRNA GORA 1:0
Vilson p. 35

Tok utakmice:

90. minut – Glova je produžio meč za četiri minuta.

82. minut – Kuč mijenja Jankovića.

81. minut – Jovović je centrirao sa lijeve strane, Krstović bio bolji u skoku od Rodona, ali je lopta otišla preko prečke. Solidna šansa za “sokole”, poslije duže vremena…

72. minut – ponovo je pokušao naš kapiten, opet vrlo neprecizno.

66. minut – Jovetić tuče loše iz slobodnjaka… Šteta, bila je vrlo povoljna pozicija.

58. minut – zaprijetio je Vels nakon nesporazuma Šipčića i Nikića, ali je Barns šutirao pored gola.

56. minut – PREČKA! Par centimetara dijelilo je Crnu Goru od izjednačenja. Radulović je raspalio sa dvadesetak metara i nažalost pogodio okvir gola.

46. minut – čak četiri promjene vrši naš selektor. U igru ulaze Jovetić, Radulović, Radunović i Marko Vukčević. Sa klupe će drugih 45 minuta gledati Mugoša, Camaj, Marušić i Andrija Vukčević.

Poluvrijeme – minimalna prednost izabranika Krega Belamija nakon uvodnih 45 minuta igre. Sjajno je izgledao Vels, smišljeno napadao, dok je Crna Gora potpuno podbacila. Puleni Roberta Prosinečkog idu na odmor bez ijednog udarca u okvir gola, bez ijedne konkretne akcije pred golom Darloua.

42. minut – dominira Vels, naročito je raspoložen Vilson koji pravi veliku razliku na terenu. Lopta ide kraj desne stative nakon novog pokušaja strijelca dosad jedinog pogotka.

35. minut – GOOOL! Vodi Vels, potpuno zasluženo. Vilson je preuzeo odgovnornost i prevario Nikića.

34. minut – PENAL za Vels. Vilson je nadmudrio Jovovića, naš vezista je napravio faul u svom šesnaestercu. Glovo je poslije par sekundi zakašnjenja pokazao na bijelu tačku.

33. minut – udarac Bruksa sa distance brani Nikić.

21. minut – uvodni dio meča prolazi u znaku Velsa. Ređaju se šanse pred golom Crne Gore, maločas je zamalo neprecizan bio Kalen nakon odličnog dodavanja Vilsona. Domaći uglavnom napadaju po desnom boku, Andrija Vukčević je konstantno pod pritiskom.

17. minut – sjajna odbrana našeg čuvara mreže. Vilson je bio u odličnoj situaciji, nakon što se fintom oslobodio Šipčića. Na kraju je vezista domaćih šutirao slabijom desnom nogom, što je Nikić uspio bez većih problema da neutrališe.

14. minut – Nikić lako zaustavlja udarac Bruksa.

12. minut – prvu priliku na meču imali su Velšani. Vilson je poslao loptu na ivicu peterca, a Barns zamalo zakasnio da je sprovede u mrežu. Imali smo sreće…

1. minut – slovački sudija Glova je dao znak za početak utakmice. Na tribinama je oko 25 hiljada gledalaca.

Sastavi:

Vels: Darlou, Vilijams, Dejvis, Rodon, Vilson, Bruks, Kulen, Kabango, Heris, Barns, Šien.
Crna Gora: Nikić, A. Vukčević, Vujačić, Šipčić, Marušić, Jovović, Bakić, Janković, Camaj, Krstović, Mugoša.

Najava:

Crna Gora je na nuli na polovini takmičenja u B4 Ligi nacija. Izabranici selektora Roberta Prosinečkog u petak u Samsunu poraženi su od Turske 1:0. Prethodno su u septembru izgubili od Islanda u gostima 2:0 i Velsa u Nikšiću 2:1.

Vels je bez poraza i ima pet bodova, a osim pobjede u Nikšiću ima i dva remija – sa Turskom u Kardifu (0:0) i Islandom u Rejkjaviku (2:2).

U drugom meču te grupe Island će ugostiti Tursku.

Foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA