Sutjeska u maratonskom finalu osvojila Kup

Nakon boljeg izvođenja penala Sutjeska je savladala Arsenal u finalu Kupa i došla do drugog trofeja u ovom takmičenju.

Bitka za trofej na stadionu pod Goricom pretvorila se u pravi maraton, pošto je jak pljusak tokom prvog poluvremena natopio teren i umalo primorao sudiju Miloša Savovića da prekine meč.

Sutjeska je povela efektnim golom Sahlija iz slobodnog udarca u 27. minutu, a onda je Arsenal proigrao u nastavku i zasluženo stigao do izjednačenja.

Nakon propuštenih prilika Todorovića, Muhovića i Rudovića, poravnanje Tivćanima i produžetke obezbijedio je kapiten Manojlović u 85. minutu.

U dodatnih pola sata nije bilo uzbuđenja, a onda su jedanaesterce bolje izvodili Nikšićani i kroz dramu sezonu, ipak, učinili uspješnom.

ARSENAL – SUTJESKA 1:1 (penalima 3:4)
Manojlović 85 – Sahli 27

Tok utakmice:

PENALI:

5.serija
Manojlović u malu mrežu, Arsenal poravnava. Meč loptu ima Sahli. Francuz je matirao Nikića i Nikšićanima donio trofej Kup Crne Gore.

4.serija
Čelebić ne griješi, kao ni Vuković na drugoj strani. Sutjeska i dalje u prednosti.

3.serija
Muhović neprecizan za Arsenal, Marković siguran za 3:2.

2.serija
Bakić precizan, Arsenl vodiOdgovara Matanović, neriješeno je 2:2.

1. serija
Rudović promašuje za Arsenal. Sutjeska to ne koristi, pošto Nikić brani šut Vučića.

Kraj i drugog produžetka, ponovo bez ozbiljnijih prilika – pobjednika će odlučiti penali.

Počeo je drugi produžetak.

Kraj prvog produžetka, izuzev dva udarca Sahlija u finišu nismo vidjeli ništa zanimljivo.

91.minut – počeo je prvi produžetak.

Kraj regularnog toka – nakon nekoliko propuštenih šansi, Arsenal je preko Manojlovića izjednačio u finišu meča i izborio produžetke.

90.minut – Savović je finale produžio tri minuta, na pomolu su produžeci.

85.minut – GOOOOL! Konačno se zatresla mreža Sutjeske, a igračima Arsenala se isplatila upornost. Poslije velike gužve u šesnaestercu Nikšićana, najbolje se snašao kapiten Tivćana Manojlović.

78.minut – PREČKA! Nakon perioda igre bez većih uzbuđenja, navijači Arsenala ponovo su u nevjerici. Rezervista Rudović je sa 18 metara gađao iz prve, ali sada se ispriječila prečka gola Sutjeske.

63.minut – STATIVA! Arsenal je ponovo bio nadomak poravnanja. Muhović je elegantno plasirao loptu u dalji ugao, ali je pogodio okvir gola.

59.minut – Striković je umalo duplirao prednost Sutjeske – namjestio se ofanzivac Nikšićana na udarac, ali je završnica bila slaba.

58.minut – Arsenal izgleda puno bolje u nastavku utakmice, sada dobru šansu propušta Došljak.

51.minut – najbolja prilika za Arsenal od starta meča. Montenegro je izveo korner, a Todorović sa par metara šutirao pravo u Ličinu.

46.minut – nastavljen je duel.

21:54h – nakon petnaestominutne pauze donesena je odluka da postoje uslovi da se meč nastavi. Igrači će se zagrijaviti 10 minuta i onda kreće drugo poluvrijeme.

21:37h – oglasio se oficijelni spiker i navijačima saopštio da će početak drugog poluvremena kasniti 15 minuta.

21:31h – izlazi sudijska trojka u prisustvu delegata, a na terenu su i kapiteni timova Ličina i Manojlović.

Igrači su još uvijek u svlačionicama, otvorena je mogućnost da se utakmica prekine i nastavi sjutra. Razlog je natopljen teren usljed jake kiše…

Poluvrijeme: Sutjeska ima minimalno vođstvo u borbi za trofej Kupa. Gotovo kompletan dio dosadašnjeg dijela meča obilježila je jaka kiša. Razliku je napravi Sahli pogotkom iz slobodnjaka.

40.minut – ziver za 2:0 propuštaju Nikšićani. Striković je bio nesebičan iako mu je put do gola bio otvoren, odlučio se za asistenciju Konradu ali je pas bio neprecizan.

36.minut – nakon serije dobrih poteza Matanovića i dodavanja za Konrada, najbolji strijelac crnogorske lige šutirao je pored desne stative.

27.minut – GOOOOL! Majstorija Sahlija iz slobodnog udarca, golman Tivćana Nikić ostao je zatečen.

25.minut – prinudna izmjena u redovima Sutjeske. Babić zbog povrede napušta igru, mijenja ga Bilali.

20.minut – Eraković je pokušao sa ivice šesnaesterca, međutim učinio je to dosta neprecizno.

18.minut – prvi pokušaj Arsenala. Bulatović je mogao da ugrozi gol rivala, ali je loše primio loptu. Babić je uklizao i otklonio opasnost.

14.minut – u Podgorici je krenula da pada jaka kiša, koja kvari ugođaj finala za sada.

11.minut – sporna situacija u kaznenom prostoru Arsenala. Sahli je pao nakon duela sa Došljakom, ali Savović nije sudio penal. Francuz je nekoliko minuta ležao na travi.

1.minut – počeo je meč, pravdu dijeli Miloš Savović iz Podgorice…

Sastavi:

Arsenal: Nikić – Todorović, Manojlović, Živković – Bakić, Dragićević, Mirković, Došljak – Bulatović, Montenegro, Muhović.

Sutjeska: Ličina – Pajović, Babić, Stijepović, Vučić – Matanović, Krstović, Eraković, Sahli – Striković, Konrad.

Najava:

Tivćani su prošle sezone igrali drugoligaški fudbal, a godinu kasnije sigurni su učesnici UEFA Lige konferencija i istovremeno imaju šansu da podignu prvi trofej u klupskoj istoriji.

Arsenal je osigurao izlazak u Evropu osvajanjem trećeg mjesta u šampionatu, a eventualno osvajanje pehara u masovnijem takmičenju bio bi mega uspjeh za četu Radisava Dragićevića.

Sutjeska je zbog slabijeg međusobnog učinka izgubila titulu od Budućnosti, ali bi sezona bila spasena pobjedom u večerašnjem finalu.

Nikšićani mogu da se pohvale sa jednim peharom Kupa CG, bilo je to u sezoni 2016/2017.

Izvor: CdM

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA