Jovetić pogodio za pobjedu Crne Gore protiv Sjeverne Makedonije

Još jedna prijateljska utakmica naše reprezentacije, iako je duel sa Sjevernom Makedonijom bio pun takmičarkog naboja – nova pobjeda Crne Gore, za perfektan start priče Roberta Prosinečkog na poziciji selektora Crne Gore. Bilo je 1:0.

Izmiješao je karte hrvatski stručnjak na našoj klupi, u odnosu na duel sa Bjelorusijom u Antaliji igrao je samo Jovetić od početka, i upravo je kapiten bio heroj pobjede – pogodio je pred poluvrijeme nakon kornera Camaja sa desne strane.

Pokazali su naši da mogu i sa selekcijom većeg kvalieta od Bjelorusije, učesnikom prošlog Eura, iz prekida smo bili i najopasniji, a Makedonija nije bila ni malo naivan rival, predvođena Bardijem i Elmasom prijetila je, ali ne dovoljno da se savlada Šarkić.

Dva meča, dvije pobjede, 3:0 gol razlika na pripremama u Antaliji, pa sa nestrpljenjem čekamo jun i nove provjere sa Belgijom i Gruzijom, za Belgijance, možda i Gruzine, generalna proba pred Euro.

Dešavanja sa “Mardan stadiona” pratite u tekstualnom prenosu na portalu RTNK.

Tok meča

89′ – Bardi je probao sa 25 metara, preko gola Šarkića.

80′ – Deset minuta do kraja meča, Crna Gora ima prednost i kontroliše situaciju.

68′ – Debituje vezista Miloš Brnović koji je ušao u igru umjesto Jovetića, strijelca jedinog gola.

63′ U igri je i Marušić umjesto Jovovića.

62′ – Prosinečki je napravio tri izmjene. U igri su Vešović, Krstović i Janković, meč je završen za Vukčevića, Mugošu i Lončara.

58′ – Nema uzbuđenja, Crna Gora je uspostavila kontrolu i čuva prednost.

46′ – Počelo je drugo poluvrijeme u Antaliji.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA – Crna Gora se mučila u kumbinovanom sastavu, ali sa 1:0 ide na odmor – strijelac je bio kapiten Jovetić.

45′ – GOOOOOL – I kada je težak meč tu je kapiten. Crna Gora je povela u finišu prvog dijela lijepim golom Stevana Jovetića, glavom nakon kornera koji je iveo Camaj.

40′ – Novi korner i još bolja šansa – sa dva metra glavom je preko gola šutirao Igor Vujačić.

39′ – Najbolja šansa za Crnu Goru stigla je nakon kornera – poslije gužve iz teške situacije je šutirao Jovetić.

35′ – Postalo je vruće na terenu “Mardan stadiona”. Stefan Savić i Elmas su dobili po žuti karton zbog gurkanja nakon oštrog starta Bakića nad Bardijem.

26′ – Konačno Crna Gora – najprije je sa 25 metara slabo šutirao Bakić, a nekoliko sekudni kasnije dobar pokušaj Dritona Camaja završio je pored gola.

19′ – Još jedan pokušaj Elmasa, ali lopta ide pored gola.

12′ – Naš rival je bolji tokom prvih desetak minuta, a novu šansu imao je Eljif Elmas, ali je odlično odbranio Matija Šarkić.

6′ – Prvu priliku imala je Sjeverna Makedonija – Miovski je slabo šutirao nakon dobre lopte Bardija.

1′ – Počeo je meč u Antaliji…

– Kao što je i najavio selektor Crne Gore Robert Prosinečki promijenio je čak 10 igrača u odnosu na prvi test meč u Antaliji protiv Bjelorusije.

Legendarni Hrvat za utakmicu sa Sjevernom Makedonijom zadržao je samo kapitena Stevana Jovetića, a u timu će biti i zvijezda Atletiko Madrida Stefan Savić.

Crna Gora će igrati u sastavu: Šarkić – M. Vukčević, Savić, Vujačić, Radunović – Lončar, Bakić, Jovović, Camaj – Jovetić, Mugoša.

Selektor Sjeverne Makedonije Blagoja Milevski odlučio se za sljedećih 11: Dimitrievski – Zajkov, Musliu, Velkovski – Čurlinov, Atanasov, Bardi, Kostadinov, Alioski – Miovski, Elmas.

Foto: FSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA