Česi ubjedljivi protiv naše reprezentacije: Umor uradio svoje

Crna Gora je poražena od Češke sa 3:0 na Evropskom prvenstvu za odbojkaše.

TREĆI SET:

Česi osvajaju prvi bod, ali Bojić vraća. Naš reprezentativac i član Al Nasra je jedini raspoloženi u našoj reprezentaciji i sa dva poena drži egal našoj reprezentaciji. 

Bojić Bojić (foto: CEV )

Međutim Češka dosta energetski jača i u ovom setu. Diktiraju tempo i vode sa 5:2. U našim redovima Bojić održava ponovo poenterski ekipu, ali i njemu ponestaje snage što se vidjelo na servisu. 

Probao je Joksimović rotacijom da promjeni tempo meča, ali Češka je ponovo serijom napravila rezultatsko zalihu 12:7.

Crna Gora - Češka Crna Gora – Češka (foto: D.P.)

Minić, koji je ušao u ovom setu donosi dva poena za naš tim. 

Češka pojačava tempo i dolazi do 15:8. Prednost naših protivnika samo raste i došla je do maksimalnih osam poena 18:10. 

Babić iz prvog tempa smanjuje, ali već u narednom napadu dolaze Česi ponovo do +8.

Vašina snažnim servisima vodi Čehe do 23:12.  Nismo imali prijem za moćne servise odbojkaša Katovica. Uspjeli smo da spasimo tri meč lopte- 

DRUGI SET:

Odlično otvaranje naših momaka u drugom setu. Milić i Bojić osvajaju poene, ali seriju prekidamo greškom, odnosno „pecanjem“. Nakon toga Česi prave još dva poena i preuzimaju vođstvo od 3:2. 

Šotola nastavlja da „teroriše“ naš blok, a Jovović sa druge strane prekida seriju Čeha. 

Crna Gora - Češka Crna Gora – Češka (foto: D.P.)

Milenković je potom odlično „kuvao“ na mreži, a Luka Babić servisom dovodi naše do izjednačenja. Jovovića ne uspijeva da zaustavi dvojni blok  i prelazimo u vođstvo.  Poenterski niz nastavlja Zvicer iz kontre, pa je Novak sad primoran da zove tajm aut. 

Nakon tajmauta Češka pravi seriju 4:1. Marko Bojić prekida seriju za 11:11 u drugom setu.

Definitivno bolja igra naših momaka u druoj dionici, igrali smo egal sa Česima koji su imali blagu prednost ali Zvicer i Bojić nisu dali da se odlijepe, a Milenković servisom ponovo dovodi rezulatat na nerješen – 16:16. 

Česi vežu tri poena, pa je Joksimovič zvao tajm aut. Bojić je osvojio poen, ali jednostavno Česi kako se približava kraj seta, tako pojačavaju ritam i vode 22:18. 

Bojić snalažljivo osvaja poen na mreži, ali već u sljedećem napadu Galabov dobro napada i dovodi Čehe na dva poena do drugog seta.  Nakon razmjene sa obije strane, Česi dolaze do set lope, Galabov dobro servira, a Češka iz bloka dolazi do 2:0 u setovima.

PRVI SET: 

Dobar početak Čeha koji su poveli 4:0 na startu prvog seta. Šotola je prvo pokazao svu razornu moć svog smeča (107 kilometra je išla ta lopta), a potom su vezali još tri poena. 

Marko Bojić prekida seriju Čeha skraćenom dijagonalom. Naš primač nam donosi i drugi poen.

Međutim Češka je odlično otvorila meč i povela sa 8:2. Česi imaju sjajne servise, jake, precizne na koje naši momci za sada nemaju rješenje. 

Selektor Joksimović je bio primoran da zove tajm aut. 

 Babić hvata prvi tempo i pogađa nakon tajm auta. Bloker naše reprezentacije potom iz bloka postiže poene. Očigledno da je tajm aut dao rezultat jer sa 8:2 rezultat je došao na 9:6. 

Malo je i sreća naklonjena našim protivnicima koji osvjajaju naredna dva poena, ali onda Ivan Zvicer odlično napada i donosi sedmi poen našoj reprezentaciji. 

Dobar servis potom igrača Al Džazire, za koji Česi nisu imali rješenje. Dosta problema nam zadaje visoki Šotola koji odrazom ide i na 3.30 metara. 

Lijepa akcija Milenkovića za Jovovića i dalje smo na tri poena zaostatka 16:13.

Česi pojačavaju tempo i dolaze do 20:14, najviše preko sjajnog Vasine,  što je Joksimovića ponovo primoralo na tajm aut. 

Zvicer pa Babić smanjuju prednost Čeha, ali Šotola jednostavno ne promašuje. 

Češka je došla do šest set poena, a Galabov već na prvom ga osvaja, skraćenim servisom koji je zbunio naše odbojkaše. 

Ivan Joksimović je odabrao da meč počnu Luka Babić (bloker), Ivan Zvicer (primač), Marko Bojić (primač), Rastko Milenković (tehničar), Đorđe Jovović (korektor)  i Milan Rovčanin (libero). 

NAJAVA:

Pobjeda od 3:0 i 3:1 daju šansu našoj reprezentaciji, u takvom scenariju doduše očekivali bi i duel Sjeverne Makedonije i Češke u kojem bi navijali da Makedonci uzmu bar dva seta našim večerašnjim protivnicima.

Meč sa Česima tako dobija i svoj treći nastavak, a trilogiju zaključava scenario kao i 2019. godine kada smo bili u sličnoj situaciji, na kraju slavili sa 3:2, ali to nam nije bilo dovoljno, pa je bila prava „pirova“ pobjeda naših momaka.

U drugom duelu 2021. godine Česi su slavili sa maksimalnih 3:0.

Naš tim je svjestan da u večerašnjem meču ulogu favorita prepušta protivniku.

Ekipa koju sa klupe vodi Jirži Novak predvodi sjajni visoki korektor Marek Šotola (206), član Berlina, dok iz drugog plana dosta problema protivniku pravi Jan Galabov, primač francuskog Šamonta koji često napada iz drugog plana.

Foto: CEV

NIKŠIĆ PROGNOZA