Uspješna prva provjera: Budućnost savladala Vlazniju u Skadru

Fudbaleri Budućnosti savladali su Vlazniju u Skadru rezultatom 3:1 u prvom pripremnom meču ovog ljeta.

Očekivano, oba tima su igrala u „šarenom“ sastavu, svi igrači koji su bili u protokolu su dobili priliku, a Ivan Brnović je u Skadru između ostalog dao šansu mladim igračima – neki su prvi put i igrali za prvi tim.

„Utakmica je bila otvorena sa obje strane, puna efektive igre, a mi smo u globalu odigrali dobar meč, na momente i odličan. Posebno bih pohvalio našu djecu od 16 i 17 godina, koji su potvrdili kvalitet i dobar rad u našoj Omladinskoj školi. Kroz rad na treninzima su unijeli zdravu konkurenciju koja se „prelila“ i na utakmicu. Nastavićemo u ovome ritmu, u ponedjeljak nam se priključuje ostatak tima, ali nećemo da zaboravimo našu djecu – naprotiv“, rekao je trener Budućnosti, Ivan Brnović.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, a utakmica je otvorena i zatvorena u drugom dijelu – Đorđe Despotović je poentirao za 1:0 iz penala koji je izborio Petar Grbić u 50. minutu, desetak minuta kasnije gol je postigao snalažljivi Vladimir Perišić poslije akcije Despotovića i Bojovića, dok je treći pogodak za „plavo – bijele“ potpisao Petar Grbić koji je zaobišao golmana poslije lopte Perišića.

„Što se tiče same utakmice, prvo poluvrijeme je bilo čvrsto i ravnopravno, proteklo je u brzom ritmu sa nekoliko šansi na obje strane, dok smo u drugom mi bili bolji i konkretniji, a iz kontranapada izuzetno opasni. Sve u svemu, zadovoljan sam igrom i odnosom prema obavezama, taktički smo funkcionisali skladno, a rezultat iako je bio u drugom planu je dobar za dalji rad i motivaciju“, poručio je Brnović nakon utakmice.

Za „plave“ su u prvom poluvremenu igrali: Domazetović, Trninić, Orahovac, Martinović, Ignjatović, Mirković, Brajović, Jovanović, Vukotić, Ivanović, Kostić, dok su u drugom dijelu igrali: Đurović, Bojović, Dašić, Adžić, Mugoša, Vukanić, Perišić, Šaranović, Camaj, Grbić, Despotović.

Budućnost će naredni prijateljski meč odigrati protiv Mornara na Gradskom stadionu u Podgorici 19. juna.

Foto: FK Budućnost

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA