UO FK Sutjeska: Jasno je – klub nije napravio propust

Nakon što se u nekim medijima pojavila informacija da su klubovi iz MeridianBet Prve lige Crne Gore, konkretno FK Sutjeska i FK Budućnost, propustili priliku da istaknu kandidaturu za domaćinstvo pretkvalifikacionog turnira UEFA Lige šampiona, te reakcije Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) koji je prihvatio odgovornost za ovaj propust, saopštenjem se oglasio Upravni odbor FK Sutjeska.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Javnost Crne Gore, sportska i posebno fudbalska, treba da zna da i u ovom slučaju postoji samo jedna istina a to je:

Klubovi iz Meridianbet 1. CFL nisu odgovorni za neprijavljivanje domaćinstva za pretkvalifikacioni turnir UEFA Lige šampiona koji se igra između 27 i 30. juna 2023. na Islandu.
Razloga ima mnogo, ali jedan je i više nego jednostavan – ni 21. marta 2023. godine nije bilo, a ni u ovom trenutku nije poznato ko će biti šampion fudbalskog prvenstva Crne Gore. Ostalo je da se odigra još pet kola, u opticaju je 15 bodova, pa teoretske šanse da se domognu titule imaju Budućnost (60), Sutjeska (57) i tivatski Arsenal (46).
Zbog šire javnosti pojašnjenje – Breidablik je dobio domaćinstvo navedenog turnira iz razloga što je taj klub aktuelni prvak Islanda, gdje je prvenstvo okončano, kao i u svim skandinavskim zemljama, krajem 2022.

Istine radi, da napomenemo i sledeću činjenicu:

rok za prijavu domaćinstva za pretkvalifikacioni turnir UEFA Champions league istekao je 27. marta 2023. godine. U tom trenutku čak sedam ekipa imalo je teoretsku šansu da postane prvak Crne Gore.
Zbog navedenih činjenica, koje su samo najeklatantnije, i potpunom laiku je jasno da u ranijem tekstu navedeni klubovi (Sutjeska i Budućnost), nikako ne mogu biti krivci za eventualni propust oko dobijanja domaćinstva pomenutog turnira.

Ne želimo da pozivamo na odgovornost bilo koga ali, isto tako, ne pada nam na pamet da radimo tuđi posao.
Na kraju, vjerujemo da su svi medijski poslenici, autor i oni koji su prenijeli tekst u kojem je apostrofirana odgovornost klubova ovim povodom, imali najbolje ljudske i sportske namjere, kako bi se crnogorski klupski fudbal što brže i bolje afirmisao u evropskim okvirima.
Vjerujemo da će naša saradnja sa svim crnogorskim medijima u budućem periodu biti kao i do sada – na obostrano zadovoljstvo.

Upravni odbor FK “Sutjeska-Nikšić” Nikšić

P.S. Sa ovim klub završava dalju polemiku na ovu temu.“ stoji u saopštenju FK Sutjeska

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents