Ubjedljiv poraz mladih „sokola“ u Nikšiću od Rumunije

U 9. kolu grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine Crna Gora je na Gradskom Stadionu u Nikšiću ubjedljivo poražena od Rumunije 2:6.

Po svemu viđenom i više nego zaslužena pobjeda Rumunije koja je u potpunosti nadigrala našu selekciju.

Rumuni su pokušali već u 2. minutu preko Stoice, ali je njegov šut otišao pored desne stative. Nastavila je gostujuća selekcija da pritiska, a u 13. minutu veliku priliku imao je Ilie čiji je udarac pogodio prečku. Ipak, u 16. minutu gosti stižu do gola. Pantea je dobro ubacio loptu sa strane, Munteanu se sjajno snašao i savladao golmana Ivezića za 0:1. Samo pet minuta kasnije viđen je najljepši potez na meču. Fudbaler Sutjeske Nikola Janjić pogodio je mrežu Rumuna direktno iz kornera i tako donio poravnanje svojoj ekipi. Nije se dugo čekalo na odgovor gostujućeg tima koji je još jednom preko Munteanua došao do vođstva, igrao se 27. minut. Pokušala je Crna Gora preko Ćetkovića da izjednači još jednom, međutim, njegov šut završio je pravo u golmana Razvana Savu. U posljednjem minutu prvog dijela ogromnu šansu da dođe do het – trika imao je Munteanu, ali ga je u tome spriječio čuvar mreže Crne Gore, pa je ostalo 1:2.

Rumunija bolje otvara i drugo poluvrijeme, a u 52. minutu rezultat je bio 1:3. Pogodio je Ilie, a čini se da je zakasnila reakcija Ivezića. U 59. minutu naša selekcija potpuno je nokautirana. Rumunija dolazi do novog gola, a ovog puta strijelac je bio Popesku. Igrao se 69. minut kada Crna Gora smanjuje na 4:2, a sjajan pogodak postigao je Mrvaljević. Revija golova nastavljena je u 74. minutu, a ovog puta Munteanu je došao do svog trećeg gola, a ukupno petog za Rumune. Tačku na pobjedu Rumunije 6:2 stavio je Radulesku u 89. minutu.

Crna Gora je peta na tabeli grupe E sa sedam osvojenih bodova. Našu selekciju u ovom ciklusu kvalifikacija očekuje još gostovanje Finskoj, a utakmica će se igrati 15. oktobra u Tampereu.

Ivan Roćenović

Foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA