Treći dan Eura: „Lale“ za usijanje, Engleska – Srbija za užitak

Poslije 16 golova na prva četiri meča Eura u Njemačkoj sada svi ljubitelji fudbala očekuju nastavak spektakla i trećeg dana.

Letimičan pogled na timove koji će danas izaći na teren najavljuju da bi prosjek mogao da se održi, jer program otvaraju Holandija i Poljska, potom će se sudariti Danska i Slovenija u reprizi mečeva iz kvalifikacija, dok će od 21 čas Srbija prvi meč kao nezavisna država na šampionatima Starog kontinenta odigrati protiv Engleske.

„Lale“ su u sjajnoj formi stigle u Njemačku, jer su na dva posljednja prijateljska meča dale po četiri gola – prvo Kanadi, pa onda i Islandu.

Poljaci će biti bez Roberta Levandovskog, kojeg će medicinski tim pokušati da oporavi za možda i ključni duel sa Austrijom u 2. kolu.

Danska je prije tri godine dogurala do polufinala, a izgubila je tek nakon produžetaka od Engleske. Tim sa sjevera Evrope želi da ponovi taj uspjeh, ali ga čeka duel sa ekipom koja ga je namučila u kvalifikacijama – u Ljubljani je bilo 1:1, da bi Danska na „Parkenu“ slavila 2:1 i obezbijedila plasman na Euro.

Najveća enigma je duel koji se igra u večernjem terminu, jer su Srbija i Engleska nepredvidive ekipe.

„Orlovi“ su razočarali protiv Austrije više igrom nego rezultatom (poraz 2:1), da bi u čudnom meču, u kojem su oba tima mogla da daju po pet golova, savladala Švedsku u Solni 3:0.

Englezi su, s druge strane, na Euro stigli nakon poraza od Islanda (1:0) i pokazali brojne slabosti.

To nije poremetilo očekivanja bukmejkera, koji su ih pred početak prvenstva proglasili za prve favorite.

Obje ekipe imaju izuzetno jake napade, ali imaju problem kada moraju da se brane, pogotovo Srbija.

Tim Dragana Stojkovića je razočarao na Mundijalu u Kataru, Vanja Milinković-Savić je često bio na vjetrometini jer bekovi nisu odrađivali posao, baš kao ni zadnji vezni, pa su „stradali“ golman i štoperi…

Piksi je, međutim, u Njemačku doveo praktično najbolji tim, dok je Garet Sautgejt što zbog povreda, što zbog sopstvenih odluka, otpisao nekoliko igrača koji su ostavili dubok trag u nacionalnom timu posljednjih godina.

Foto: UEFA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA