Todorović: Prelazak u Mladost Zemun dobar potez

Trofeji i individualna priznanja najbolje potvrđuju koliko je dobar potez bio prelazak u Mladost Zemun, kazao je talentovani crnogorski košarkaš Rade Todorović.

Velika nada nikšićkog kluba Montenegro široj javnosti u Crnoj Gori postao je poznat nakon što je u utakmici pionirske Follow up lige ekipi Dečića ubacio 17 trojki i 61 poen.

Todorović je kazao da je zadovoljan sezonom u Mladost Zemunu i da mu je drago što se uoči prošle sezone i pored drugih ponuda odlučio za taj klub.

“U dogovoru sa mojim trenerom Bojanom Nikolićem i Dejanom Delićem odlučio sam da je za mene i moje dalje razvijanje najbolje da pređem u Mladost. Planove koje sam imao i očekivanja trenera sam ispunio, akao kruna svega, došla je i titula prvaka Srbije za kadete. Dobio sam i neka individualna priznanja, što mi mnogo znači da radim još jače”, rekao je Todorović agenciji MINA.

On je istakao da je nastupao i za juniorski tim, navodeći da mu je posebno ostao u sjećanju duel sa Partizanom, u kojem je dao i značajan doprinos svom timu.

“Što se tiče igranja za prvi tim, u dogovoru sa upravom kluba, dogovoreno je da ove godine polako ulazim u sastav prvog tima, da se fizički izgrađujem i jačam. Obezbedili su mi vrhunske stručnjake za fizički razvoj i u potpunosti sam zadovoljan i sa te strane”, rekao je Todorović.

Govoreći o reprezentaciji i pozivu za nastup u nacionalni tim Crne Gore, kazao je da je to velika čast.

“Očekujem da ljetos odigramo dobro juniorski šampionat Evrope i izborimo plasman u A diviziju”, rekao je Todorović.

On nije želio da komentariše ponude drugih klubova, navodeći da će o njima razmišljati kad dođe vrijeme za to.

“Sve to radim, jer sam uvjeren da treba karijera da ide stepenicu po stepenicu i da traje što duže”, rekao je Todorović.

Talentovani košarkaš u dresu kluba iz Zemuna igrao je za kadete i juniore, a trenirao je sa prvim timom.

U konkurenciji kadeta su, nakon osvojenog prvog mjesta u Beogradskoj ligi, izborili plasman na finalni turnir i osvojili trofej.

Mečevi protiv niškog Konstantina, sa 36 poena i indeksom 45 i Metalca sa 23 poena i indeksom 35, donijeli su mu priznanje za najkorisnijeg igrača turnira.

Foto: Privatna arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA