Tekbol turneja na Žabljaku za Dan državnosti

Crnogorska Tekbol liga nastavlja se na Žabljaku koj iće biti domaćin drugog ovosezonskog turnira na otvorenom u subotu, 13. jula na Trgu durmitorskih ratnika.

Najbolji tekeri u dubl i singl konkurenciji takmičiće se na turniru od kog se mnogo očekuje, nakon spektakla koja su nam priredili na premijernom ljetnjem takmičenju u Igalu.

Na otvaranju ljetnje sezone u Herceg Novom, Veljko Ljumović i njegov tim Steqers u dublu imali su vikend za pamćenje, pa će mladi podgorički sastav pokušati da napravi novi korak naprijed ka najboljim takmičarima u Crnoj Gori, Marku Žarkoviću i njegovom dubl partneru u ekipi Tekbol Budućnost, Andriji Jovanoviću.

Na praznik Dana državnosti Žabljak će biti jedno od najljepših i najposjećenijih mjesta u Crnoj Gori i to će biti prilik da se Tekbol dodatno približi publici, koja će besplatno moći da prisustvuje takmičenju koje počinje u 16 sati, a finalni dio događaja planiran je za 20 sati.

I prošle godine Tekbol je imao promociju na području Žabljaka – Opština je podržala održavanje MTL turnira i obezbijedila Tekbol sto za sve ljubitelje sporta i rekreacije.

„Zadovoljstvo nam je što je Žabljak drugu godinu zaredom domaćin Tekbol prvenstva Crne Gore. Našim sugrađanima i turistima poklanjamo dva dana prelijepih sporstko-rekreativnih sadržaja u čast Dana državnosti Crne Gore. Prvog dana, 13. jula na Trgu durmitorskih ratnika, održaće se Otvoreno prvenstvo Crne Gore u kategorijama “singl” i “dubl”, dok je drugi dan, odnosno 14. jul rezervisan za rekreaciju naših najmlađih sugrađana“ istakli su iz Opštine Žabljak.

Opština Žabljak nabavkom Subsoccer stolova proširila je opciju za rekreaciju svim posjetiocima grada, pogotovo najmlađima, a da je aktivno posvećena promociji zdravog stila života i sportske rekreacije potvrđuje i činjenica da je organizaciju Tekbol turnira na Žabljaku u cjelosti finasirala Opština.

„Predsjednik opštine Žabljak Radoš Žugić i predsjednik Tekbol saveza Crne Gore Milorad Šutulović dogovorili su da drugi dan programa bude isključivo vezan za naše namlađe sugrađane, gdje će im se pružiti mogućnost da organizuju sopstveni turnir u tekbol-u,“subsoccer-u“ i drugim sportsko-rekreativnim sadržajima koje ova manifestacija nosi. Sport i sportsko-rekreativni sadržaji kotiraju se visoko na agendi Opštine Žabljak i iz toga razloga u susret 13. julu Danu državnosti, predsjednik Opštine Žabljak otvoriće 3 modernizovana sportska terena na lokalitetu Ravni Žabljak. Radujemo se ovim i ovakvim projektima i nastojaćemo da ih u budućnosti bude što više kako bi Žabljak bio još prepoznatljiviji na turističkoj mapi“, zaključili su iz Opštine Žabljak.

Nagradni fond turnira na Žabljaku je 1.000 eura, a najuspješniji teqeri, kao i tokom zimske turneje, nastaviće borbu za mjesto u reprezentaciji Crne Gore za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Foto: Teqball Montenegro

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA