Sve bolji Đoković u osmini finala Vimbldona

Novak Đoković podiže nivo igre, i dalje se muči nakon operacije koljena, ali protiv sve težih protivnika polako se probija kroz žrijeb Vimbldona.

Najbolji teniser svih vremena plasirao se u osminu finala nezvaničnog prvenstva svijeta u tenisu, pobjedom protiv Australijanca Alekseja Popirina – 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3).

Đoković je odigrao vrlo loš prvi set, jednu jedinu brejk loptu rival je iskoristio za brejk u sedmom gemu, nakon čega je bez problema priveo set kraju.

Mnogo puta je Đoković bio u sličnoj poziciji u karijeri, da izgubi prvi set, posebno na Vimbldonu, ali su se mnogi pribojavali zbog „svježe“ operacije meniskusa koljena.

Nole je, ipak, pokazao da je povreda prošlost, nakon zatvaranja krova na Centralnom terenu automatski je ubacio u prepoznatljivi „mod“, spasio je doduše brejk-loptu na startu drugog seta, a onda rival više nije imao šanse.

Po jedan brejk Đoković je napravio u drugom i trećem setu, mogao je i u četvrtom ali je Popirin kod rezultata 5:5 spasio tri vezane brejk lopte.

Otišlo se u taj-brejk, koji je srpski teniser bez problema riješio – 7:3, iskoristivši prvu meč loptu.

Đokovića u osmini finala čeka najteži rival do sada, Danac Holger Rune koji ga je savladao dva puta na pet mečeva.

Rune je danas preživio težak test, gubio je 2:0 od Francuza Kventina Halisa, smanjio je na 2:1 prije nego što je meč prekinut zbog kiše, da bi Danac na terenu broj 1, pod zatvorenim krovom, kompletirao preokret – 1:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:1.

Foto: Mreža X

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA