(VIDEO) Sutjeska u goleadi bolja od Petrovca

U duelu 15. kola MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige Sutjeska je kraj Bistrice savladala Petrovac rezultatom 3:2.

U lošim vremenskim uslovima Sutjeska je uspjela da zabilježi petu pobjedu u prvenstvu. Meč gotovo da nije ni počeo, Sutjeska je povela 1:0. Grivić je sjajno ubacio loptu, a Vuković još bolje prihvatio i pogodio mrežu. Nedugo zatim mogao je domaćin da uveća prednost da je Simić bio precizniji udarcem glavom nakon kornera. Igrao se 20. minut kada je Petrovac prvi put zaprijetio. Carević se našao u dobroj poziciji, ali je šutirao veoma loše. Dvanaest minuta kasnije Sutjeska je uvećala prednost. Nespretno je reagovala odbrana gostiju, a Đinović nije odbio poklon da pogodi nebranjeni dio mreže. U posljednjem minut prvog poluvremena uslijedila je fenomenalna kontra Sutjeske koja je preko Mirosavljeva povisila na 3:0.

Ušlo se u nešto mirniju fazu, sve do 64. minuta kada je Popović sjajnim udarcem sa ivice šesnesterca matirao Giljena i smanjio na 3:1. Sutjeska je tek u 75. imala prvu opasniju situaciju u drugom poluvremenu, Pavlović je šutirao iz dobre pozicije, ali je intervenisala odbrana Petrovca. Pravo niotkuda gosti u 83. minutu smanjuju na 3:2. Nakon kornera najbolje se snašao kapiten Boljević koji je pogodio i unio veliku neizvjesnost. Do kraja meča Sutjeska je ipak teškom mukom uspjela da sačuva 3 boda.

Nakon ovog kola Sutjeska zauzima 5. mjesto na tabeli sa 22 osvojena boda.

Ivan Roćenović

Foto: FSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA