(VIDEO) Sutjeska savladala Teodo za vrh tabele

U derbiju Prve A košarkaške lige Sutjeska je u Nikšiću savladala Teodo 89:84.

Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja, a Sutjeska je slomila otpor rivala u finišu. Početak meča pripao je domaćinu koji je agresivnom igrom uspio da povede 13:4, nakon čega je Dubljević reagovao tajm autom. Predah je urodio plodom, Teodo je konsolidovao redove, zaigrao neuporedivo bolje i do kraja prve dionice preokrenuo na 25:23.

Momenat je bio na strani Tivćana koji su u nastavku vrlo brzo stekli devet poena razlike, a prednost je u jednom trenutku bila i dvocifrena – 45:33. Ekipa Miloša Minića bila je u kontraritmu, ali je i pored toga nekako uspjela da do poluvremena smanji na 47:38.

Serijom 8-2 Sutjeska otvara treću četvrtinu i prilazi na tri poena minusa, nakon čega je Dubljević još jednom morao da reaguje tajm autom. No, ovog puta bez uspjeha, jer se prednost gostiju u narednim minutima u potpunosti istopila, a Sutjeska je bolju igru krunisala novim vođstvom nakon dugo vremena – 57:55. Ipak, smogao je snage Teodo da uzvrati i da u posljednjih deset minuta uđe sa prednošću 66:64.

Kao što se moglo i naslutiti, nastavak je donio pravu dramu. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a u posljednjem minutu prednost je imao Teodo 84:82. Sutjeska je ostatak duela odigrala sjajno, pogodila neke teške šuteve i na kraju slavila 89:84.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Tomašević i Barović sa po 18 poena, dok se na drugoj strani istakao Tarik sa 21.

Ivan Roćenović

Foto: ABA2/Dragana Stjepanović

Video: RTNK

Pročitajte još:

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA