Susret fudbalskih generacija na Cetinju

Udruženje bivših sportista Crne Gore, posvećeno promociji sporta i očuvanju nasljeđa crnogorskih sportskih velikana, organizovalo je fudbalsku radionicu na Cetinju, na stadionu Obilića poljana, saopšteno je iz ove organizacije.

Ova radionica, realizovana u saradnji sa fudbalskom i trenerskom legendom Vojom Gardaševićem, bila je namijenjena djeci iz FK Viner, pri FK Lovćen, uzrasta do devet godina.

“Događaj je bio prožet entuzijazmom i pozitivnom energijom. Djeca su imala jedinstvenu priliku da uče od jednog od najvećih crnogorskih trenera, čovjeka koji je vodio četiri fudbalske reprezentacije. Gardašević, poznat u Crnoj Gori kao “Vojo-britva”, a na Bliskom istoku i u Africi kao “Kralj sunca”, sa mnogo emocija je podijelio svoje utiske.

“Danas sam se vratio u svoje djetinjstvo, u dane kada je fudbalski stadion bio moje dječje igralište i dom. Zahvalan sam Udruženju bivših sportista Crne Gore što smo zajednički evocirali uspomene. Žao mi je što ovakve radionice nisu počele prije 15-20 godina, jer se nakon današnjeg dana osjećam mlađim, a penzionerske dane rado ću posvetiti ovakvim događajima”, prenosi ovo udruženje riječi Gardaševića.

Djeca su bila oduševljena i postavljala su brojna pitanja, na koja je Gardašević strpljivo odgovarao, dijeleći svoje bogato znanje i iskustvo. Osim radosti i druženja, trenutak koji je izazvao snažne emocije bio je susret, nakon mnogo godina, dva šampiona – Voja Gardaševića i Đoka Mugoše.

Sekretar Udruženja, Slobodan Pejanović, istakao je važnost događaja.

“Naš cilj je da sportske veličine nikada ne budu zaboravljene, da ih vratimo u društvo među sportiste, kako bi svojim primjerom motivisali mlade. Današnja posjećenost i pažnja koju su djeca pokazala su za svaku pohvalu. Udruženje će nastaviti sa ovakvim aktivnostima, pružajući podršku sportskim organizacijama, kao i Ministarstvu kulture i sporta. Smatramo da današnji događaj na Cetinju označava početak nove prakse, kojoj ćemo se posvetiti s velikom pažnjom, kako na terenu, tako i van njega”, kazao je Pejanović.

Ovaj inspirativni događaj ne samo da je donio radost najmlađima, već je podsjetio na važnost prenošenja sportskih vrijednosti i znanja sa generacije na generaciju.

Foto: Udruženje bivših sportista Crne Gore

Prijava
Obavijesti o
1 komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

VOJO JE ZAISTA KRALJ. ZNAMO MI TO IZ NIKSICA NAJBOLJE. VELIKAN JE STITIO BOJE SUTJESKE.

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA