Šušić: Odluka o preuzimanju ŽRK Budućnost povod za početak izborne kampanje DPS i URA

Odluka o preuzimanju ŽRK “Budućnost” je bio povod za početak izborne kampanje DPS-a i URA-e, saopštio je odbornik Nove srpske demokratije u Glavnom gradu Mitar Šušić.

Šušić smatra da je kampanja za vanredne izbore u Podgorici počela i prije raspisivanja lokalnih izbora.

„To je bila jedna koordinisana aktivnost između Demokratske partije socijalista i okolnih stranaka kao što su URA i odbornika koji su slijedili smjernice koje im je davao predsjednik države. To se vidjelo i na samom glasanju za skraćenje mandata Skuptšine“, kazao je Šušić.

On je poručio da je građanima Podgorice jasno i očigledno da se radi o koordinisanoj akciji ističući da je čitava priča oko ŽRK „Budućnost“ čuvana upravo kao početak kampanje smatrajući da je to dobar model ulaska u kampanju.

„Ova tačka je odlagana do zadnjeg momenta iz dva razloga. S jedne strane da bi poslužila kao ulazna strategija u kampanju DPS-a i URA-e, a sa druge strane da bi se prikrila brzinom i emotivnošću očigledne nezakonitosti u odlučivanju“, saopštio je Šušić.

Odbornik NSD-a je poručio da je siguran da njegova partija opravdala povjerenje građana u onoj mjeri u kojoj im je to bilo dozvoljeno od strane ostalih koalicionih partnera.

„Siguran sam da nema nijednog razloga da povjerenje građana ne bude nagrađeno u ovom kratkom periodu vršenja vlasti. Što se tiče modaliteta izlaska na izbore vjerujem da je Koalicija za budućnost Podgorice jedan uspješan model funkcionisanja i da pokazujemo dovoljnu širinu“, porčio je Šušić.

Skrenuo je pažnju da će širi model šireg koalicionog nastupa na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici zavisiti od odluke partijskih organa svake od konstituenata koalicije Za budućnost Podgorice.

Foto: Gradski.me

NIKŠIĆ PROGNOZA