Split bolji od Krke, Mornar u zoni spasa

Košarkaši Splita pobijedili su Krku u Novom Mestu sa 80:76 u 23.kolu ABA lige i tako pomogli Mornaru u borbi za opstanak.

Splićani su stigli do 11 trijumfa i nastavljaju borbu za mjesto u plej-ofu, dok je Krka sa skorom 4-19, jako blizu ispadanja iz ABA lige, jer Mornar, na tri kola prije kraja ima pobjedu više i reklo bi se bolji raspored.

Prevagu na starni Splita donijeli su Toni Perković sa 16, Mate Kalajdžić sa 14, Tonko Vuko sa 12 poena. Kod Krke, Jan Špan je postigao 19 poena.

Obje ekipe su u duel ušle sa ogromnom željom da stignu do pobjede. Krka se grčevito bori za opstanak, dok Split nastoji da se domogne TOP 8, odnosno nokaut faze. Krka je vodila poslije prve dionice 15:14, a na poluvremenu, na semaforu je pisalo – 38:35 za Split.

Početkom četvrte dionice, Split je imao 12 poena prednosti – 63:51. Krka je bila pod velikim pritiskom. Ekipa iz Novog Mesta stigla je do 70:72 na 90 sekundi prije kraja. Kalajdžić je pogodio za 74:70, Špan promašio trojku, Fandenburk pogodio za 76:70, Špan ponovo promašio trojku, a tačku na dramu stavio Fandenbruk – 77:70.

Do kraja ligaškog dijela takmičenja, Krka će igrati protiv Igokee i Borca u gostima, odnosno protiv Cedevita Olimpije na svom parketu. Mornar će igrati protiv Cedevita Olimpije i FMP Železnika u gostima, odnosno protiv Borca iz Čačka na svom parketu.

Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

NIKŠIĆ PROGNOZA