Šola: Puno je jasnije šta možemo i koji igrači će nositi igru na narednom takmičenju

Porazom od Slovenije (37:32), rukometaši Crne Gore su stavili tačku na prijateljske utakmice pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Do prvog duela sa Mađarskom u Minhenu ima sedam dana, dovoljno je vremena da se promijene i „zategnu” neke stvari u igri. Biće lakše kad se vrate dva Radovića – Mirko i Luka, jer su „lavovi” protiv tima Uroša Zormana igrali bez klasičnog desnog krila.

„Čestitke igračima na dobroj borbi. Igrali smo sinoć jako tešku utakmicu i nakupilo se umora, a nismo bili kompletni, jer smo bili bez desnih krila. To je veliki hendikep protiv izvrsne ekipe Slovenije, koja svaku grešku kažnjava. Suzili su nam prostor ka sredini i pustili da šutiramo sa desnog krila”, istakao je Vlado Šola.

Selektor naglašava da je nastup na „Croatia cupu” dao mnogo odgovora.

„Slika je puno jasnija šta možemo i koji igrači će nositi igru na narednom takmičenju. Ovo je bila završna provjera, vidjeli smo šta ko može i ko se kako ponaša u određenim situacijama. To će odlučivati o sastavu za Mađare”.

Povratkom Vuka Borozana, Crna Gora je dobila veliko pojačanje i u odbrani i u napadu, a i Šola je našao igrače za najvažnije pozicije u defanzivi.

„Raduje me da smo dobili širinu na trojci i četvorci u odbrani, i to će određivati ko će biti u sastavu i kakvu će imati minutažu. To je najvažnije pitanje koje smo imali pred sobom. Dobro je da imamo širinu među bekovima, sad imamo brige ko će da igra”, zaključio je 55-godišnji stručnjak i poručio da će do odlaska u Njemačku raditi da popravi stvari koje su bile loše u Poreču.

Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA