Šola: Ostaje žal što dobru igru nijesmo krunisali pobjedom

Selektor crnogorskih rukometaša Vlado Šola kazao je da je meč sa Hrvatima pokazao da ekipa ima veću širinu u odbrani, te da ostaje žal što dobru igru nijesu krunisali pobjedom.

„Lavovi“ su na startu turnira u Poreču poraženi od domaćina 29:25.

„Rezultat nije primaran, htjeli smo da vidimo parove koje smo uigravali u odbrani i napadu. Ostvarili smo cilj, bilo je puno dobrih stvari, vidjelo se mnogo na ovoj utakmici , da imamo veliko zajedništvo, što je jako važno, ali i veću širinu, više prostora u odbrani, a to nas uz odbrane golmana i tranziciju drži u životu. Ima još detalja koje bi trebalo preciznije naštimovati”, rekao je Šola.

Naš selektor će protiv Slovenije pružiti priliku igračima koji su večeras manje igrali…

„Cilj svih nas koji smo u reprezentaciji je da proširimo kadar. Imaćemo zahtjevne protivnike i biće mi potreban svaki igrač. Momci koji danas nisu igrali puno dobiće šansu protiv Slovenije da vidimo i druge varijante. Mislim da je ovaj turnir pun pogodak za nas, a žao mi je što dobru igru nismo pretvorili u pobjedu”, istakao je Šola.

Naš golman Nebojša Simić kazao je da ga raduje to što je ekipa pokazala energiju, koja je krasila na prethodna dva velika takmičenja.

„Odigrali smo fantastičnu utakmicu, sviđa mi se energija na terenu. Ona nas je krasila na prethodna dva prvenstva i danas je bila tu. Dosta smo izrotirali, svi su dobili šansu i borili se. Ljudski je griješiti, a rezultat je nerealan, jer je meč praktično bio na jednu loptu. Hrvatska je na kraju iskoristila nekoliko naših grešaka, pogađala prazan gol. Ova utakmica je jako pozitivna, iako smo izgubili”, naglasio je naš golman, koji je večeras upisao 16 odbrana.

Meč sa Slovenijom igra se sjutra u 17 časova.

Foto: Printskrin/RSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA