Šola: Biću srećan ako Borozan odluči da opet igra za Crnu Goru

Crnogorski rukometaši su na okupu poslije šest mjeseci, prvi put od kraja aprila i završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. U okviru EHF sedmice, naša selekcija treniraće u Podgorici, a u četvrtak je planirana prijateljska utakmica protiv Rumunije u dvorani „Verde“.

Selektor „lavova“ Vladimir Šola kazao je da je primarni zadatak u ovih sedam dana rada da se vježba odbrana 5-1 i uvedu nove akcije u napadu.

Jedini debitant na spisku je srednji bek Leotara Vladimir Stanković.

Sa prvobitnog spiska selektora Šole zbog povreda su otpali Stevan Vujović i Miodrag Ćorsović, pa za ovu akciju stručni štab računa na 20 igrača.

„Svi smo se uželjeli reprezentacije, danas smo održali sastanak, motivisani smo i jedva čekamo da počnemo da radimo. Nismo imalo mnogo izbora oko rivala u ovoj akciji, Rumunija je bila slobodna, pa smo s njima dogovorili utakmicu. Primarno je da vježbamo odbranu 5-1 i da uvedemo nove akcije. U odnosu na igračke predispozicije ćemo graditi igru u napadu“, kazao je Šola.

Ovo je početak uigravanja za učešće na EHF Euro u Njemačkoj, gdje će Crna Gora u januaru naredne godine u Minhenu za protivnike u grupi imati Island, Mađarsku i Srbiju.

„Želimo da probamo nove igrače, a veliki dobitak za ekipu je to što se Grbović oporavio od povrede“, kazao je Šola.

On se osvrnuo na mogući povratak Vuka Borozana u reprezentaciju.

„Niko nije otpisan. Gledao sam ga na dva meča u dresu Lovćena, on je igrač svjetske klase. Nažalost nije bio na vrhunskom novou u posljednjih nekoliko sezona, ali nije zaboravio da igra rukomet, to je sigurno. Pitanje je samo koliko je njegov motiv jak da se opet bude jedan od najboljih bekova na svijetu. Ako je on spreman da se vrati u reprezentaciju, niko neće biti srećniji od mene“, zaključio je Šola.

Foto: RSCG/Stefan Ivanović

NIKŠIĆ PROGNOZA