„Sokoli“ krenuli u novi ciklus, Prosinečki: Da u naredna dva meča napravimo dobar rezultat

Fudbaleri Crne Gore počeli su večeras pripreme za nastup u novom izdanju UEFA Lige nacija.

„Sokole“ očekuju dueli sa Islandom u gostima i Velsom u Nikšiću, a selektoru Robertu Prosinečkom to će biti prvi takmičarski mečevi u toj ulozi.

– Kroz četiri prijateljske utakmice vidjeli smo što je dobro, a što moramo popraviti. Očekujem da u naredna dva meča napravimo dobar rezultat, kazao je Prosinečki u razgovoru sa novinarima.

Ni ovo okupljanje nije moglo da prođe bez kadrovskih problema, pa se listi povrijeđenih igrača priključio i Igor Vujačić. Defanzivac Rubina iz Kazanja povrijedio se na poslednjem meču svoje ekipe napustivši teren u 36. minutu.

– Imamo kadrovskih problema, ali ne kukamo, to je tako u sportu. Vasilije Adžić je povrijeđen od ranije, Marko Janković i Edvin Kuč takođe. Nadam se da će ostali ostati zdravi. Raduje nas što je Marušić igrao drugo poluvrijeme za Lacio, Vešović je bio u timu Karabaga, ima dakle i dobrih stvari, istakao je selektor ,,sokola“.

Prosinečki je prokomentarisao narednog protivnika ,,sokola“, Island.

– Čvrsta ekipa, igra u sistemu 4-4-2, pobijedili su Englesku u prijateljskom meču. Agresivni su i dobri, naročito kad igraju kod kuće i sigurno neće biti nimalo lako. Imaju igrače u dobrim klubovima, pokazali su kvalitet i u plej-ofu za Evropsko prvenstvo, iako su eliminisani od Ukrajine. Imaju, ipak, i mane i to ćemo pokušati da iskoristimo, objasnio je Prosinečki.

Ipak, selektor ne želi previše da otkriva adute.

– Mislim da mi imamo ekipu koja može da igra sa svima, želimo to da pokažemo i na Islandu. Razmišljam mnogo, ali još ne znam kako ćemo izaći u Rejkjaviku, vjerovatno isto kao u prethodnim mečevima, a to je sa željom da stalno pokušavamo da igramo, kazao je Prosinečki.

Specifična situacija je i sa kapitenom Stevanom Jovetićem, koji od kraja prošle sezone nema klub.

– Sa Stevanom nema problema. Trenirao je s Arsenalom, posljednjih sedmica u Budućnosti, tako da tu ne vidim problem. Bio bi problem da pet, šest igrača nema uopšte minutažu u klubovima. Ovako manje-više svi igraju, neki čak i previše. Svi su standardni i to nas raduje, imaju takmičarski ritam, kazao je Prosinečki.

Nakon svih otkaza, Prosinečki je na spisak reprezentacije uvrstio šest novih imena, a neki su i debitanti.

– Eraković i Ilija Vukotić igraju standardno. Vuković je konstantan u Boavisti, u jakoj portugalskoj ligi, to znači da ima kvalitet, a malo je drugačiji od drugih. Eraković se vratio poslije teške povrede i igra odlično za Omoniju. Gledao sam ga protiv Zire u pobjedi 6:0, u revanšu takođe, vidjelo se da nema problema sa povredom. To su alternative za koje smo se odlučili, takođe i Milan Vukotić iz Budućnosti je specifičan igrač i može da riješi neke utakmice, da donese nešto reprezentaciji. U svakom sučaju, imamo kvalitet, vidjećemo kako ćemo sve uklopiti. Važno je da svi ostanu zdravi.

Na spisku igrača iz domaće lige našlo se i ime Vladimira Perišića. Za mnoge je poziv upućen njemu bio iznenađenje.

– Kako kome je to iznenađenje. Pratio sam Budućnost sve vrijeme, posjeduje kvalitet, ne plaši se, zna da postigne gol… I u Evropi i u domaćem prvenstvu pokazao je da je vrlo interesantan fudbaler i predstavlja budućnost crnogorskog fudbala. Otišao je u Slaviju iz Praga, znači nijesam samo ja vidio kvalitet kod njega. Slavija je veliki klub, znači da on „ima nešto“, zaključio je Prosinečki.

foto: FSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA