Slovenija ponovo nadigrala Crnu Goru

Rukometna reprezentacija izgubila je od Slovenije 37: 32 (19:14) u drugom pripremnom meču na mini-turniru u Poreču.

Za razliku od jučerašnjeg duela sa Hrvatskom tim Vlada Šole nije pružio dovoljno dobar otpor rivalu tokom većeg dijela meča, ali je u završnici uspio da ublaži zaostatak.

Na taj način, naši rukometaši pripremni period za Evropsko prvenstvo zaključili su sa tri poraza od selekcija iz regiona, pošto su prije sedam dana izgubili i od Sjeverne Makedonije.

Crna Gora je i u drugom meču nastupila u nekompletnom sastavu, jer zbog povreda koje nijesu ozbiljnije prirode, poštedu su dobili kapiten Mirko Radović i njegov prezimenjak – Luka, pa je na desno krilo morao bek Risto Vujačić.

Ponovo je selektor Vlado Šola dao priliku svim igračima, u nastavku i golmanu Nikoli Matoviću, a Slovenija put ka pobjedi trasirala je na početku drugog poluvremena.

Crna Gora će prvi meč na Evropskom prvenstvu, koje se igra od 10. januara, uz prenose na Javnom servisu, igrati protiv Mađarske, 12. ovog mjeseca, a u grupi su još Island i Srbija, sa kojima će se naš nacionalni tim boriti za jedno od dva mjesta koja vode u glavnu fazu.

U drugom dijelu šampionata biće formirane dvije grupe sa po šest ekipa, a naša grupa ukršta sa grupama A i B, u kojima su Francuska, Njemačka, Sjeverna Makedonija i Švajcarska, odnosno, Španija, Austrija, Hrvatska i Rumunija.

Foto: RSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA