Slobodanki Gurešić treće mjesto u miks dublu

Crnogorska stonoteniserka Slobodanka Gurešić kao trećeplasirana završila je nastup na međunarodnom turniru „Montenegro open 2023“, u Podgorici.

Ona je među tri najbolja para došla u mješovitom dublu, u kategoriji XD10.

Gurešić i Nebojša Ilić iz Srbije do trećeg mjesta pobijedili su Bojana Stamenkovića i Zoricu Popadić iz Srbije – 3:2, dok su dva puta poraženi od kineskih parova Liu Fu – Pan Jiamin, odnosno Cao Ningning i Žang Biang, sa po 3:0.

Na korak od medalje bio je dubl Luka Bakić i Uroš Gugolj, ali je u četvrtfinalu klase MD18 zaustavljen od američko-španskog para Tejl Lebovic i Huan Bautist Peres Gonsales – 3:1.

Bakić i Gugolj prethodno su u grupi zabilježili dvije pobjede protiv čileanskog para Manuela Filipea Ečevegarina i Kristijana Detonija (3:1) i Norvežana Frederika Johnsona i Krizandera Magnusonsa (3:0).

Upisali su i poraz od hrvatskog para Borne Zohila i Marka Vračana sa 3:2.

U osmini finala Bakić i Gugolj bili su bolji od britanskog para Teo Bišop i Šejn Taker 3:1.

Ostali crnogorski predstavnici u dublu, Đuro Krivokapić i Pjetro Paljušević, Zoran Čabarkapa i Slobodan Mihailović i Gurešić i Samra Kojić, kao i i miks dublu Milijana Ćurković i Uroš Gugolj, su takmičenje završili u grupi.

Montenegro open, koeficijenta 20, okupio je više od 200 stonoteniserka iz 33 države svijeta.

U pojedinačnoj konkurenciji Filip Radović je osvojio prvo a Luka Bakić treće mjesto.

Crnogorski stonoteniseri Filip Radović, Luka Bakić i Slobodanka Gurešić u pratnji trenera Vladimira Marića i Čedomira Damjanović, već sjutra se sele za Laško, gdje će nastupiti na jednom od najvećih turnira na svijetu.

Foto: POKCG

NIKŠIĆ PROGNOZA