Sedmorica navijača Budućnosti uhapšena u Turskoj

Sedmorica navijača Budućnosti uhapšena je sinoć u Turskoj.

Vođa navijačke grupe „Varvari“, Aleksandar Čaka Ivanović „Vijestima“ je kazao da je navijače policija „maltene otela“ i privela pod lažnim optužbama da su pripadnici kriminalne grupe, a ne navijači.

U Turskoj su uhapšeni Draško Mirković (33), Minja Mihailović (41), Marko Vujošević (26), Dragan Vujošević (23), Aleksandar Grbović (30). Filip Vukčević (33) i Igor Vukadinović (21).

Ivanović je objasnio da je turska policija propustila jedan kombi sa navijačima Budućnosti, a drugi su zaustavili sa teškim naoružanjem, zatim ušli u njega i sedmorici navijača tražili da priznaju koga su došli da ubiju, te da im nijesu pomagala objapšnjenja da su došli na košarkašku utakmicu.

„Njihove porodice su trenutno u Odjeljenju bezbjednosti Podgorica da prijave otmicu. Tražili smo pomoć Interpola i ambasada. Prema onome što mi znamo oni su maltene oteti i odvedeni u pritvor sa teškim optužbama za terorizam i planiranje ubistva što nije tačno jer su bili da podrže svoj tim, ali im ni fotografije sa utakmice i navijački rekviziti nijesu pomogli da to dokažu turskim policajcima“, rekao je Ivanović „Vijestima“.

Košarkaši klub Budućnost Voli prije dvije večere igrao je u Ankari protiv Turk Telekoma meč 2. kola Evrokupa.

Crnogorski šampion je u Ankari izgubio 79:77.

Foto: Envatoelements

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA