Sedam igračica RK “Trebjesa Bemax” osvojilo srebrnu medalju na mediteranskim igrama

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore protekle sedmice uspješno je učestvovala na Mediteranskom prvenstvu za igračice do 16 godina koje se održalo u Podgorici.

Generaciju igračica rođenih 2008. i 2009. godine predvodili su selektor i trener našeg kluba Miloš Perović i Bobana Krstović, a stručni savjetnik je bio Dobrislav Vujović. Fizioterapeut je Anđela Kontić Perović iz RK Trebjesa Bemax.

Osim Crne Gore, učesnici prvenstva bili su Hrvatska, Italija, Kosovo, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija i Turska.

U preliminarnoj rundi, sve reprezentacije su međusobno odmjerile snage, nakon čega su, posljednjeg dana takmičenja, u subotu, uslijedjeli mečevi za plasman.

Naša reprezentacija do finala je došla kao drugoplasirana u ligaškom dijelu takmičenja sa šest pobjeda i dva poraza. Slavila je protiv Italije, Kosova, Slovačke, Turske, Rumunije i Slovenije, dok je poražena od Hrvatske i Španije, sa kojom se sastala i u finalu.

Za najboljeg igrača turnira MVP proglašena je članica RK Tebjesa Ivana Savić, dok je njena klupska koleginica Anđelina Orbović proglašena za najboljeg lijevog beka i strijelca turnira.

Odlične utakmice na prvenstvu imala je i golmanka Maša Dubljević kojoj je za malo izmakla individualna nagrada za najboljeg golmana šampionata. Odlične utakmice na prvenstvu imale su i Anđela Vujović, Ksenija Nikčević, Anđela Pejović i Ksenija Petrušić, sve članice RK Trebjesa Bemax. koje su itekako zaslužne sa osvajanje srebrne medalje.

Ivan Roćenović

Foto: RK Trebjesa Bemax

NIKŠIĆ PROGNOZA