Savić: Nismo otkrile sve zamisli

Pred rukometašicama Crne Gore su najvažnije utakmice od obračuna za bronzu na Evropskom prvenstvu u novembru 2022. godine. „Lavice“ će danas od 14.15 i u nedjelju od 16 časova sa Njemačkom, odnosno Slovenijom, boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Pobjeda u obračunu koji za dva sata počinje u Noj-Ulmu ne bi garantvala odlazak u Grad svjetlosti, ali bi približila tim Bojane Popović cilju.

„Sigurno da od ove utakmice ne zavisi naš plasman na Olimpijske igre, jer će odlučujući biti sjutrašnji duel sa Slovenijom. Ali, od trenutka kada smo saznali imena rivala puno vremena smo potrošili na pripremu meča sa Njemačkom. Njemice su u ozbiljnim rukometnim godinama, sa ogromnim iskustvom, znamo da su fizički jake, nadmoćne, da se igračice jako dobro poznaju. Mnogo bekova igra u jakim evropskim klubovima, a i selektor ih odlično poznaje, jer su mnoge bile kod njega u Bitighajmu“, rekla je Maja Savić.

Prva pomoćnica selektorke i nekada fenomenalno lijevo krilo poručuje da Crna Gora nije pokazala sve adute u pobjedi nad Paragvajem (30:25), da su nešto i sakrile Njemicama, koje su bile ubjedljive protiv Slovenije (31:25).

„Ostavile su jako dobar utisak u duelu sa Slovenijom. Filter je sjajno branila, ove sezone je jedna od najboljih u Ligi šampiona. Od bekova je Belk u Ferencvarošu, Smits je stub njihove odbrane i igre, bez obzira na to što imaju i Grajsels i Maidhof, a neću da zanemarim krila i pivote. To je sjajna reprezentacija, ali smo se spremale taktički i na prethodnim utamicama nismo htjele da otkrivamo sve zamisli koje ćemo danas pokazati na terenu“.

Za 47-godišnju Beranku je termin meča povoljan.

„Dobro je da je utakmica u 14.15, jer da igramo u kasnim večernjim časovima previše vremena bismo provele u iščekivanju i razmišljanju. Ovako je bolje. Mislim da smo dobro odradile domaći zadatak prethodnih dana, a imamo i svježinu i ogromnu želju da ostvarimo pobjedu“, istakla je Savićeva.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA