„Samo na mečevima sa Španijom i Hrvatskom smo odigrali kako treba“

Naši vaterpolisti igraće večeras sa Grčkom za peto mjesto na Evropskom prvenstvu. Na šampionatu u Hrvatskoj ostvaren je blagi rezultatski napredak u odnosu na prethodnih nekoliko godina. Selektor „ajkula“ Vladimir Gojković kazao je da je ekipa samo u mečevima sa Hrvatskom i Španijom bila na nivou potrebnom za velika takmičenja.

„Pogledao sam ponovo sve utakmice, generalno gledano, na mečevima sa Španijom i Hrvatskom smo bili na našem najboljem nivou. Mečevi sa Njemcima i Italijanima su bili loši, sigurno da je promjena bazena uticala. Možda smo se i potrošili u prvoj fazi šampionata, ali to nije opravdanje. Tako je bilo i u Fukuoki, pa smo odigrali bolje“, kazao je Gojković.

On je kazao da je ekipa odigrala kao u grupnoj fazi, mogla je da sruši Italiju i uđe u borbu za medalju.

„Posebno ne mogu biti zadovoljan mečom sa Italijom, oni jesu dobra ekipa, ali činjenica je da mi nismo odigrali kao u grupnoj fazi. Oni imaju više jakih mečeva. Da smo bi na tom nivou, mogli smo da prođemo u polufinale“, kazao je naš selektor i dodao:

„Imali smo problem u napadu s igračem više u mečevima sa Francuskom i Italijom. Radimo naporno da to ispravimo, do ove sezone naši igrači nijesu igrali konstantno u jakim takmičenjima, sada je nešto bolja situacija, time dobijaju i oni, kao i reprezentacija“, ističe Gojković.

Strateg „ajkula“ se osvrnuo na to što Kontanstin Averka nije igrao na nekim mečevima i zahvalio Drašku Brguljanu na pristupu.

„Averka je među najspremnijim igračima, ali forma na EP nije bila na nivou, zato smo neke mečeve igrali bez njega. Zahvalio se bih se Brguljanu na pristupu i na tome što je bio spreman da pomogne ekipi i da bude jedna velika podrška mlađim saigračima“, kazazo je Gojković.

Marko Mršić, Jovan Vujović i Vasilije Radović su budućnost našeg vaterpola, poruka je selektora.

„Mršić, Vujović, Radović su veliki potencijal, neki su igrali bolje, neki loše, ali sigurno je da su dali sve od sebe. Generalno ekipa ima potenicjal, mladi igrači nadolaze. Nije baš kao recimo 2008. godine, kada su Ivović i još neki igrači došli iz sistema Srbije i Crne Gore, sa mnogo jačim utakmicama. Ali sada se kasnije sazrijeva u sportu, karijeru duže traju“, kazao je Gojković.

Naredno iskušenje za našu selekciju je Svjetsko prvenstvo u Dohi, u februaru. Naša ekipa je u grupi sa Srbijom, Japanom i Sjedinjenim Američkim Državama.

„U Dohi nas čeka teška grupa, sve su ekipe dobre. Nemamo baš puno vremena, nekih desetak dana priprema, ali spremićemo se najbolje što mognemo, zaključio je Gojković.

Foto:  Printskrin/TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA