Saljiu u finalu, Đukić za bronzanu medalju

Kadetski karate reprezenativac Crne Gore Jusuf Saljiu plasirao se u finale, dok će se Katarina Đukić boriti za bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Veneciji.

Saljiu je u kategoriji do 70 kilograma do borbe za zlato došao nakon pet pobjeda.

U grupi eliminisao je Abdulaha Alazmija iz Kuvajta 1:0, Letonca Artjoma Sevcovsa 4:1, Kanađanina
Žinšija Kronža 4:1 i Argentinca Lisandra Fontanu 1:0.

U polufinalu dobio je odličnog turskog borca Doruka Eimena Gundogdua 3:1.

Rival u sjutrašnjem finalu biće mu Italijan Almeriko Tomazino.

Na korak od finala bila je i Katarina Đukić u kategoriji od 54 kilograma.

Takmičenje u grupi završila je dominatno – eliminisala je Saglaru Oširovu 5:0, Grkinju Anastasiju Anastasidi 10:1 i Irkinju Ešu Rin 8:1.

Borbe za zlato koštao je pad koncentracije u polufinalnoj borbi protiv Ukrajinke Marije Hnes i poraz od 8:6.

Protivnica u meču za bronzu biće joj Francuskinja Morgan Skarfon.

Za bronzana odličja sjutra boriće se i juniori Anes Arifaj i Jovana Damjanović.

Od ostalih crnogorskih karatista u kadetskoj konkurenciji po pobjedu ostvarili su Vasilija Bijelović, Demir Pivić i Vuk Vučinić u borbama i Nada Beljkaš u katama.

Bijelović je u kategoriji do 47 kilograma pobijedila u prvom kolu Milanu Astašonok 10:3, dok je u drugom poražena od Mađarice Agneš Hefner (3:3).

Pivić (do 57) je na startu bio bolji od Litvanca Nojusa Grebliauskasa 3:1, ali je u drugom kolu izgubio od Marka Milutinovića iz Srbije 6:1.

Uspješan na startu bio je i Vuk Vučinić (do 63), slavio je protiv Hovika Vardaniana iz Jermenije 4:1, a u drugom kolu izgubio je od Konstantina Kozaka iz Ukrajine 10:4.

Do 61 kilogram Lara Šakotić bila je slobodna na startu, a u drugom kolu izgubila je od Irmak Gulen Ozturk iz Turske 2:0.

Prvo kolo bilo je kobno za Vasilisu Čizmović (preko 61, izgubila od Australijanke Tejtim Hajber 1:0), Šćepana Ivanovića (do 52, poražen od Poljaka Bartoša Žgola 8:0) i Kenana Hodžića (preko 70, izgubio od Poljaka Mihala Pržasniskija 4:3).

U katama Uroš Stevović poražen je na startu od Čeha Davida Stahlavskog 37,30 – 36,80, dok je Beljkaš u prvom krugu pobijedila Šuksian Či iz Kine 37,90-36,30, dok je u drugom izgubila od Tamare Lehner iz Austrije (38,90-37,40), koja se kasnije domogla borbe za medalju.

Foto: KSCG/Boris Brnović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA