Sa Kule Beograd odato priznanje Đokoviću

Nakon pobjede Novaka Đokovića nad Kasperom Rudom od 3:0 u finalu Rolan Garosa i 23. osvojenog grend slema, najboljem teniseru svijeta večeras je odato priznanje sa Kule Beograd, saopštilo je preduzeće „Belgrade Vaterfront“.

– Dok su se Bulonjskom šumom danas prolamali zvuci „Bože pravde“, a srpska trobojka lepršala iznad tribina stadiona „Filip Šatrije“, sa Kule Beograd, novog simbola naše prestonice, večeras je upućena spektakularna čestitka Novaku Đokoviću, koji se osvajanjem „Kupa musketara“ u Parizu popeo na sam vrh teniskog Olimpa i tako zvanično otklonio sve sumnje oko toga ko je zaista najbolji teniser svih vremena – naveli su iz „Belgrade Vaterfronta“.

Posle pobjede nad norveškim teniserom Rudom, Đoković će od sjutra i zvanično biti ponovo broj jedan na svijetu sa 7.595 bodova, ispred Karlosa Alkarasa sa 7.175 bodova.

– Briljantnom pobjedom nad Rudom i osvajanjem trećeg Rolan Garosa u karijeri, Novak Đoković, čovjek koji nam je svojim bravurama na terenu toliko puta izmamljivao osmjehe i uljepšavao nedjeljno popodne, zlatnim slovima se upisao u sve teniske almanahe jer je postao jedini teniser u istoriji „bijelog sporta“ sa 23 osvojena grend slema. Ispraćen stojećim ovacijama pariske publike, naš Nole je zakoračio u sportsku besmrtnost i postao najveći koji je ikada držao teniski reket u rukama.

izvor:DAN

foto:EPA/EFE/Andrej Cukić

NIKŠIĆ PROGNOZA