Rutinska pobjeda nad Igokeom, Budućnost čuva perfektan učinak

Budućnost je sačuvala maksimalan učinak u AdmiralBet ABA ligi, i to na terenu na kojem je posljednje dvije godine gubila.

Podgoričani su na 3:0 u regionalnom takmičenju poslije trijumfa nad Igokeom koja nijednog momenta nije bila pod znakom pitanja – konačnih 76:71 čak ni ne oslikavaju koliko je tim Andreja Žakelja kontrolisao stvari u Laktašima.

Loše šutersko prvo poluvrijeme na obje strane je „prijalo“ Budućnosti koja je uz samo jednu pogođenu trojku (Mateo Drežnjak u finišu druge četvrtine) imala komotnu dvocifrenu prednost – ona je nakon 20 minuta iznosila plus 15 (42:27).

Mogla je da se očekuje reakcija Igokee u nastavku. I viđena je, pa je ekipa Nenada Stefanovića na nešto više od pet minuta do kraja trećeg perioda prišla na 45:40.

I od tog momenta su „plavi“ opet dodali gas – uslijedile su dvije trojke Flečera Megija koje su dale do znanja domaćinu da nema šansi, mada se Budućnost kockala u posljednjim minutima.

Igokea je, naime, u finišu serijom 9:0 smanjila na 73:69, a onda je Nikola Tanasković uz faul na 18 sekundi prije kraja stavio tačku…

Mekinli Rajt je imao 14 poena u pobjedničkoje ekipi, Kenan Kamenjaš je uz 12 dodao i osam skokova, Megi je upisao 10… Kod domaćina se istakao Terel Karter (19).

Foto: KK Igokea/Marija Vuruna

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA