Rukometašice Trebjese se sa dva pehara vraćaju iz Beograda

Rukometašice Trebjese uspješno su okončale nastup na međunarodnom turniru “New Belgrade Summer cup” održanom u glavnom gradu Srbije. Nikšićki klub je nastupio sa dva sastava, koji su uspjeli u veoma jakoj konkurenciji da zauzmu dva prva mjesta.

Igračice rođene 2010. godine, koje je predvodio trener Miloš Perović do prve pozicije su stigle nakon što su u finalu savladale sastav Novog Beograda rezultatom 18:14.

Tim sastavljen od igračica rođenih 2008. godine, koji je predvodio trener Miloš Bošković, pehara se domogao u konkurenciji 12 ekipa, a u direktnoj borbi za prvu poziciju savladali su domaći sastav sa ubjedljivih 23:9.

Turnir je okupio ekipe iz Srbije, Hrvatske, Izraela i Crne Gore, a u veoma jakoj konkurenciji „medvjedice“ su uspjele da se okite i pojedinačnim nagradama. Za najboljeg čuvara mreže za 2008. godište izabrana je golmanka Trebjese Maša Dubljević, a u konkurenciji 2010. za najbolju igračicu proglašena je Vasilisa Savić.

Ovaj rezultat je još jedna potvrda da nikšićki tim posjeduje veliki potencijal kada su mlađe kategorije u pitanju, ali i nada da ženski rukomet u gradu pod Trebjesom ima svijetlu budućnost.

Branko Čupić
Foto: ŽRK Trebjesa

NIKŠIĆ PROGNOZA