Rukometaši Lovćena počeli pripreme za novu sezonu

Poslije skoro tri mjeseca pauze rukometaši Lovćena počeli su pripreme za novu sezonu. U potpuno izmijenjenom igračkom kadru, sa novim šefom struke Perom Miloševićem, Cetinjani su u dobrom rasploženju odradili prvi trening.

Na početku trećeg mandata na klupi cetinjskog kluba, Milošević ima gotovo formiran igrački kadar, što će mu svakako olakšati posao tokom pripremnog perioda.

Iskusni stručnjak vodio je Lovćen u najslavnijim danima kluba kada su Cetinjani igrali četvrtfinale Lige šampiona, a onda i deset godina kasnije kada je najtrofejniji crnogorski rukometni klub igrao zapaženu ulogu u SEHA ligi.

„Ovo je treći mandat na klupi Lovćena, a peti ukupno, s obzirom da sam u dva navrata boravio u klubu kao igrač. Prvi put je bilo veoma uspješno, kao i drugi put sa dosta mlađom ekipom. To su bile različite okolnosti, teško je spominjati ono što smo napravili prije više od 20 godina, to će teško koji muški klub u Crnoj Gori uspjeti da ponovi. Daj Bože, ali ne mora da znači da mi nećemo raditi marljivo, da nećemo biti strpljivi kako bi se vratili. Dosta je izgubljeno, Lovćen nije igrao SEHA ligu, gdje su mladi momci mogli da napreduju protiv dobrih ekipa. Nadamo se da ćemo od ove sezone biti prisutni na svim frontovima“, rekao je Milošević za Radio Cetinje.

Kako je novi šef struke dodao, Lovćen će tokom pripremnog perioda odigrati najmanje sedam prijateljskih utakmica, a osim “duple” krune, cilj kluba je da se u što boljem svijetlu predstavi u EHF Evropskoj ligi.

Podsjetimo, Lovćen će u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju igrati u grupi sa Flenzburgom, Kadetenom i Elverumom.

„Gdje god sam radio, pripreme sam počinjao nekih pet nedjelja pred početak prvenstva. Ovdje smo to morali uraditi malo ranije, kako bi se što bolje pripremili i uigrali. Za sada smo ugovorili sedam prijateljskih utakmica, moguće je da bude tu još neka. Radićemo, kvaliteta imamo, takođe i iskustva. Biće dosta posla, moramo da radimo na fizičkom planu, a već od danas ćemo raditi lagano i s loptom. Bitno je da osjećam da ima pozitivne energije i da momci hoće i žele da se nametnu. Obećavam dobar rad, a poslije toga dolaze i rezultati. Ne možemo nešto ekstra da obećamo u Evropi, preskočili smo jednu ili dvije stepenice. Biće prava stvar da igramo protiv velikih, s obzirom na to da gotovo deset godina Lovćen nije bio u situaciji da igra ovakve utakmice“, dodao je Milošević.

Vuk Latković: Kompletirali smo ekipu, pravimo bazu od cetinjskih igrača

Nakon što je osvojio veliki broj trofeja kao igrač Lovćena Vuk Latković je od ove sezone u novoj ulozi. Sportski direktor cetinjskog kluba odradio je, po svemu sudeći, odličan posao u dosadašnjem toku prelaznog roka. Crnogorski šampion je doveo čak 11 igrača, a prema njegovim riječima ekipa je gotovo kompletirana.

„U posljednjih mjesec dana vrijedno smo radili na rekonstrukciji igračkog kadra. Doveli smo 11 novih igrača. Za sada je to to, moguć je dolazak još jednog pojačanja, ali smo u principu kompletirali ekipu. Kao što vidite, pravimo bazu od cetinjskih igrača. Najveći dio karijere sam proveo u Lovćenu kao igrač i kapiten, pa mi tako ni ova nova pozicija ne pada teško. Nadam se da smo ovog ljeta napravili dobar posao. Cilj kluba je naravno “dupla” kruna u domaćim okvirima, dok u Evropi želimo da ostavimo što bolji utisak“, rekao je Latković.

Početak domaćeg šampionata u kojem će Lovćen braniti titulu predviđen je za oktobar, kada će krenuti i grupna faza EHF Evropske lige.

Foto: RTV Cetinje

NIKŠIĆ PROGNOZA