Reprezentaciji sportskih novinara treće mjesto na Prvenstvu jugoistočne Evrope

Reprezentacija sportskih novinara Crne Gore osvojila je treće mjesto na Prvenstvu jugoistočne Evrope u malom fudbalu, čiji je domaćin u prethodna četiri dana bio bugarski grad Pazardžik.

To je četvrta bronza za crnogorske sportske novinare – nakon Stare Pazove, Ohrida i mađarskog Šiofoka.

Reprezentacija Moldavije odbranila je titulu šampiona sa skorom od četiri pobjede i jednim porazom.

Druga mjesto osvojila je Sjeverna Makedonija sa tri pobjede, jednim remijem i porazom, a isti učinak ostvarila je i crnogorska reprezentacija.

Crnogorski sportski novinari pobijedili su šampiona Moldaviju (1:0), Mađarsku (3:2) i Bosnu i Hercegovinu (3:0), remizirali sa domaćinom Bugarskom (1:1) a neočekivano izgubili od Sjeverne Makedonije (4:6).

Poraz od Sjeverne Makedonije koštao ih je srebrne medalje.

Crnogorskoj ekipa osvojila je i dvije pojedinačne nagrade.

Ilija Krivokapić je proglašen za najboljeg igrača (MVP) Prvenstva, dok je debitant u crnogorskoj reprezentaciji Božo Osmajlić bio najbolji strijelac sa šest golova.

Bronzanu medalju za Crnu Goru u Pazardžiku osvojili su: Vlado Perović (Televizija Crne Gore), Aleksandar Šuković(Gradska TV), Todor Brajković (Dan), Ivan Ivanović (KNB Produkcija), Radovan Otašević (KNB Produkcija), Ilija Krivokapić (portal usncg.me), Luka Ratković (Gradska TV) i Božo Osmajlić (CG sport). Ulogu selektora obavljao je Vlado Perović a u delegaciji su bili Boro Odalović (RTV Nikšić) i Veselin Drljević (Televizija Crne Gore).

Izvor: RTCG

foto: USNCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA