Rajzing-Rajnke: Odgovornost i privilegija biti ambasador svoje države

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing-Rajnke, kazala je tokom prijema za crnogorske rukometašice, da dijele istu odgovornost i privilegiju, jer su ambasadori svojih država.

Prijemu, koji je upriličen u njenoj rezidenciji, prisustvovale su i selektorka Bojana Popović, njena prva saradnica Maja Savić, predsjednik i direktor Saveza Petar Kapisoda i Emir Bešlija.

Rajzing-Rajnke je tokom Svjetskog prvenstva poslala i poruku podrške crnogorskim rukometašicama, za koju je istakla da je najgledaniji video snimak na zvaničnim kanalima Ambasade, od kada obavlja tu funkciju u našoj državi.

“Pokazale ste kako žene i timska igra donose velike rezultate na najvećem nivou. Timski rad je ono što je potrebno i ovoj državi. To je nešto čemu učite sve nas. Vi ste Crnu Goru dovele na svjetsku scenu, pokazale da se i iz male države mogu praviti rezultati za poštovanje”, rekla je Rajzing-Rajnke.

Ona je naglasila da su rukometašice uzor djevojčicama koje kreću njihovim putem.

“Vaša emocija je nešto što sve nas oduševljava i želim vam mnogo uspjeha i u narednom periodu”, kazala je Rajzing-Rajnke.

Ona je istakla i poštovanje za odnos i izdanja muške reprezentacije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

Crnogorske rukometaše na prijemu predstavljao je kapiten Mirko Radović.

Predsjednik Petar Kapisoda i selektorka Bojana Popović zahvalili su ambasadorki Rajzing-Rajnke na podršci koju je pružala crnogorskoj reprezentaciji tokom Svjetskog prvenstva.

Kapisoda je ambasadorki uručio i dres nacionalnog tima sa njenim imenom, uz očekivanje da je upravo to ono što joj je potrebno kada u budućnosti bude bodrila “lavove” i “lavice”.

On je kazao da su i posljednji rezultati crnogorskih reprezentacija potvrda su da je to najbolji brend koji Crna Gora ima na međunarodnoj sceni.

“Rukometašice i rukometaši su naši najbolji ambasadori, koji ponosno predstavljaju malu, ali državu koja ima sportiste sa velikim srcem. Do svih rezultata u proteklih 18 godina od kada je naša država obnovila nezavisnost, stigli smo zahvaljujući talentu, ali i karakteru i ponosu koji posjedujemo”, kazao je Kapisoda.

Foto: RSCG

NIKŠIĆ PROGNOZA