Ragbi: Crna Gora vodila pa izgubila od BiH sa 30:20

Ragbi reprezentacija Crne Gore izgubila je danas od Bosne i Hercegovine u Zenici, rezultatom 30:20 u Evropskom kupu nacija grupa E.

Utakmicu su obilježili rezultatski preokreti i dobra igra obje ekipe. Crna Gora je imala i peh jer su se u prvih 20 minuta igre, dok je rezultat bio 0:0, povrijedila tri njena prvotimca zbog čega su morali da napuste igru.

U 21. minutu, nakon dugog napada i grčevite odbrane crnogorskog tima uz samu esej liniju, domaći uspijevaju do probiju odbranu i postignu esej, a zatim i da iz šuta za pretvaranje povedu sa 7:0.

Tri minuta kasnije sudija dosuđuje kaznu sa crnogorsku ekipu, koju domaćini koriste i preciznim šutem dolaze do vođstva od 10:0.

Deset minuta pred kraj prvog dijela meča Crna Gora organizuje dobar napad, Eduar Hardi probija odbranu i dodaje pas Iliji Miranoviću koji postiže esej i smanjuje razliku na 10:5.

Pet minuta kasnije, BiH iznenađuje crnogorsku odbranu i esejom povećava vođstvo na 15:5. U posljednjem minutu prvog poluvremena Crna Gora ima dobar napad, dolazi do esej prostora, ali ne postiže pogodak, pa se na pauzu otišlo sa rezultatom 15:5.

Drugo poluvrijeme donosi veliki preokret za crnogorski tim. Dušan Vučićević dobija loptu na polovini terena, sam uspijeva da „pobjegne“ odbrani BiH i postiže esej za 15:10.

Vučićević na sličan način još dva puta postiže esej pretrčavajući sam više od pola terena, čime prvo dovodi Crnu Goru do izjednačenja od 15:15 a zatim i do vođstva od 15:20.

Petnaest minuta prije kraja, Crna Gora zaustavlja dobar napad BiH ali gosti koriste šut iz kazne i smanjuju vođstvo Crne Gore na 18:20.

Ipak, Crna Gora nije uspjela da zadrža rezultat – u samoj završnici meča domaćin prvo esejom dolazi do novog vođstva 23:20, a zatim i uz pretvaranje do 25:20. Na samom kraju domaćini postižu i esej za konačnih 30:20.

Crna Gora je ovim rezultatom osvojila jedan bod, zbog postignuta četiri eseja, pa je i dalje na prvom mjestu u grupi sa pet bodova, dok BiH ima četiri. Slovenija i Kosovo za sada su bez bodova a oni igraju narednog vikenda.

Sljedeća utakmica Crne Gore u ovom takmičenju je u aprilu naredne godine, gdje će kao domaćin igrati protiv Slovenije.

U Zenici je danas svoj debi u prijateljskim utakmicama imala crnogorska mlada ragbi reprezentacija U-14 koja je poražena od bosanskih vršnjaka rezultatom 39:0. Za mlade nade ovo je bio tek početak reprezentativnih nastupa i za njih velike utakmice tek dolaze.

Foto: Danilo Dado Pavlović

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA