Radulović: Želimo da uvećamo bodovni saldo, došli smo po pobjedu

Posljednji duel u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće protiv Mađarske u Budimpešti.

Uoči sjutrašnjeg meča na „Puškaš areni“ (15h), selektor Miodrag Radulović istakao je da su „sokoli“ na ovo gostovanje stigli po tri boda.

„Prije svega, čestitam Mađarima na plasmanu, do kojeg su stigli apsolutno zasluženo. Imali su kontinuitet dobrih igara i rezultata tokom čitavih kvalifikacija. Mi smo u pripremi za posljednja dva meča najavili da idemo na obje pobjede. Prvi korak smo uspješno savladali u Podgorici. Došli smo da se nadigramo sa Mađarima i da pokuašamo da i taj drugi napravimo. Nadam se da su igrači odmorni. Očekujem pravu fudbalsku predstavu u kojoj ćemo svi uživati“, kazao je selektor.

Radulović smatra da, uprkos remiju protiv Bugarske (2:2), Mađarska nije u padu forme.

„Ne vidim da je Mađarska u padu forme. Naprotiv, odigrali su nekoliko jako kvalitetnih utakmica. Mi smo takođe u dobrom ritmu, a ono što raduje da smo u posljednjih nekoliko utakmica postigli gol, nadam se da ćemo to uraditi i sjutra.“

Iako su šanse naše reprezentacije za plasman u Njemačku male, selektor navodi da je sjutrašnja utakmica jako bitna za Crnu Goru.

„Značajan meč jer želimo da na dobar način završimo kvalifikacije. Nažalost, osjeća se umor. Bitno je da pokažemo proitiv učesnika EP da smo imali dobre kvalifikacije. Jedanaest bodova je dobar učunak, mi želimo tu brojku dodatno da uvećamo“, rekao je Radulović uz napomenu da će osvježiti tim.

„Osvježićemo ekipu. Neće biti mnogo promjena. Imamo veliko samopouzdanje. Tu je i Stefan Savić što nam daje dodatnu dozu optimizma. Sve linije tima su odlično funkcionisale protiv Litvanije i to je ono što se od njih očekuje.“

Selektor ističe da je ponosan načinom na koji je ekipa odigrala ovaj kvalifikacioni ciklus, bez obzira na rezultat sjutrašneg meča 

„Rekao sam i ranije, mnogo smo bolje izgledali nego što to bodovni saldo govori. Ono što me raduje je da napredujemo, da su igrači koji su igrali u kvalifikacijama podigli su nivo agresije, kvaliteta i brzine. Mogu da budem ponosan na partije i odnos prema igri. Očekujem da će tako biti i sjutra. Sjećamo se ranijih kvalifikacija. Mora uvijek da se odigra 100%, a kad se to desi, fudbal vas nagradi.“

Crna Gora će na „Puškašu“ igrati sa dva napadača.

„Stefan će odradtiti trening. Djelovali smo dobro u formaciji 4-4-2. Imali smo malo vremena pred Litvaniju, ali zajednički staž daje kvalitetne stvari koje izlaze na vidjelo. Kako vrijeme odmiče to je sve bolje i bolje. Još uvijek nijesam siguran u kojoj formaciji ćemo izaći, ali je sigurno da ćemo biti sa dva napadača“, zaključio je Miodrag Radulović.

Foto: Dnevno

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA