Radulović: Forma napadača raduje, kvalitet je na našoj strani

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće sjutra protiv Litvanije, utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Hrabri sokoli“ nakon tri odigrane utakmice imaju četiri boda, tri manje od Srbije i Mađarske koji će se sastati u Beogradu, pa im u sjutrapnjem meču u Kaunasu igra samo pobjeda. 

Toga je svjestan i selektor Miodrag Radulović koji večeras govorio na konferenciji za medije.

„Uspjeli smo da prezentujemo igračima na koji način igra Litvanija. Ekipa koja igra disciplinovano, agresivno, koja traži duel i igru i preskače sredinu terena. Mi moramo takođe biti agresivni. Mislim da ćemo imati najviše šansi po bokovima. Ukoliko uspostavimo taj posjed lopte bićemo blizu zacrtanom cilju“, rekao je selktor. 

Radulović je dodao da smatra da ekipa igra sve bolje, te da ga raduje forma napadača.

Smatram da igramo sve bolje. Forma naših napadača je sve bolja. Imamo taj potencijal poslije duže vremena. Zdravi su i u dobroj formi tako da ćemo početi sa dva napadača. I u prethodne tri utakmice stvarali smo šanse, ali nijesu uspijevali da ih iskoristimo. Sada bi to trebalo da bude mnogo bolje. Očekujem da budemo, uz dobru odbranu i čvrstu sredinu terena, bolji i u napadu“, dodao je Miodrag Radulović. 

Optimista je i Stefan Savić. 

„Imali smo dosta vremena da se pripremimo. Ono što raduje jeste da smo došli u dobroj fizičkoj spremi. Utakmica je jako važna i vjerujem da ćemo ispuniti cilj i sa tri boda se vratiti kući“, rekao je Savić koji je dodao da se ekipa fizičk veoma dobro osjeća.

„Osjećam se odlično, odradio sam kompletne pripreme. Ekipa izgleda dosta dobro i to uliva povjerenje da možemo odraditi dobro ovo okupljanje“, istakao je on.

„Uz kvalitet treba da presudi i motiv. Iako su izgubili sve šanse za EURO sigurno da će biti maksimalno spremni i željni dobrog rezultata. Svjesni smo važnosti utakmice i ako želimo da ostanemo u trci za EP moramo da osvojimo sva tri boda. Kvalitet je na našoj strani i vjerujem da će to i presuditi. Napadači su u svojim klubovima dobro otvorili sezonu što nas sigurno raduje, s obzirom na to da smo u minulim utakmicama imali problema s efikasnošću. Vjerujem da ćemo uspjeti da odgovorimo izazovima i da ćemo se u Podgoricu vratiti sa sva tri boda.

Sjutrašnja utakmica u Kaunasu igra se od 19 sati po lokalnom, odnosno 18 po srednoevropskom vremenu. 

Foto: Dnevno

NIKŠIĆ PROGNOZA