Radović: Spremni smo, samo da to pokažemo i na terenu

Samo dan je ostao do onoga za šta su se prethodnih sedmica pripremali naši košarkaši – turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Izabranici selekotra Boška Radovića sjutra će u Rigi igrati protiv Brazila u prvom kolu.

Samo pobjednik turnira koji se sastoji od dvije grupe sa po tri tima izboriće na kraju plasman i kartu za Pariz. Selektoru Bošku Radoviću jasna je formula po kojoj možemo doći do pobjede.

“Dobre dvije provjere za nas. Jedna utakmica nije bila onakva kakvu smo očekivali i mislili, a druga je bila već bolja. Sjutra utakmica sa Brazilom. Mi sada završavamo olimpijski ciklus poslije dobrog Evropskog i odličnog Svjetskog prvenstva po prvi put smo nekako nagrađeni i po prvi put smo u kvalifikacijama za Olimpijske igre. “ kazao je Radović

Istakao je selektor da svaka ekipa na turniru vidi svoju šansu da se domogne igara.

„Ovdje su najbolji od najboljih uz ovih osam ekipa koje su već izborile plasman. Svaka grupa je jaka, a ova naša poprilično. Moramo biti pažljivi i oprezni sa očekivanjima. Sigurno su Letonija i Brazil favoriti, mi onako, sa izmijenjenim sastavom u odnosu na Svjetsko prvenstvo, mislim da smo se prilično dobro pripremili i ono što je do nas je da to pokažemo na terenu, da izgledamo najbolje moguće u ovom trenutku, da budemo precizni i tačni na oba kraja terena. Jedino tako možemo doći u situaciju sjutra da eventualno dođemo do pobjede“, započeo je Radović.

Veliki broj igrača u odnosu na prošlogodišnji Mundijal fali našim košarkašima, ali ne želi Radović da u tome traži izgovore.

“Ovdje u Rigi, a i u ostalim grupama, ove najjače, a i ove manje jače ekipe sve su u najjačim sastavima. Samo neka povreda može da spriječi da ne dođe neko, jer svi sportisti mislim da žele, pored svih uspjeha u klubovima i reprezentacijama, da budu na Olimpijskim igrama. Sve su ekipe manje više kompletne. Sa druge strane, ne bih se vraćao na to ko fali, a ko ne fali. Ovdje je 12 najboljih igrača koje mi imamo i sa njima ćemo pokušati uradimo dobar posao“.

Smatra da su Brazilci jako talentovani, spoj mladosti i iskustva.

“Mi treba da svedemo igru i u odbrani i u napadu na “pet na pet”, zaustavimo njihovu tranziciju, jedna reprezentacija jako talentovana, sa mladim i iskusnim igračima. Prilično kompletna reprezentacija, a mi moramo da budemo jako precizni i u napadu i u odbrani kako bi ostali u igri“, zaključio je Radović.

Foto: KSCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA