Radović: Ponosan sam, 11. smo na svijetu, ostvareno više od planiranog

Po povratku u Crnu Goru selektor naših košarkaša Boško Radović još jednom je ponovio da je ponosan na rezultat na Svjetskom prvenstvu.

Crnogorski košarkaši su trijumfom nad Grčkom prije dva dana stavili tačku na odličan nastup na Mundobasketu.

“Veoma sam zadovoljan i ponosan. Zvanično smo 11. na svijetu, a malo je nedostajalo da budemo bolje plasirani. Ostvarili smo i više od planiranog prije odlaska u Manilu. Sljedećih dana ćemo sve analizirati, ali generalno dobro izdanje poslije Eurobasketa čak i nastup na većem nivou”, rekao je Radović.

U drugoj fazi Mundobasketa naši momci igrali su egal meč sa Amerikancima do finiša, a potom sigurnom partijom savladali Grčku.

“Odigrali smo ta dva meča bez treme. Grčka je ozbiljna ekipa, nismo se plašili i priveli meč u u našu korist. Imamo na kraju i pozitivan skor od tri pobjede i dva poraza”.

Na kraju se još jednom osvrnuo na susret sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Bili smo u utakmici, presudio je taj njihov individualni kvalitet. Taktički, timski smo odigrali odlično. Mi nismo pogodila dva šuta koja je trebalo, oni jesu. Svakako je uvijek ljepše pobijediti“, istakao je Boško Radović.

Crnogorski košarkaši će krajem godini saznati rivale na predolimpijskom kvalifikacionom turniru, dok ih sljedeće okupljanje čeka u februaru, kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

foto:FIBA

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA