Radović osvojio srebro u Šefildu

Crnogorski parastonoteniser Filip Radović sa srebrnom medaljom završio je nastup na Evropskom prvenstvu u Šefildu. On je danas u finalnom meču kategorije S10 poražen od Poljaka Patrika Čojnovskog 3:0 (11:6, 11:4 i 11:8). Čojnovski, koji je odbranio evropski tron, zvanični je svjetski i paraolimpijski šampion. Isti rivali borili su se za zlato i na prethodnom šampionatu Evrope, 2019. godine u Helsingborgu.

Radović je protiv Čojnovskog upisao prvi poraz ove godine, nakon što je trijumfovao na turnirima u Linjanu, Podgorici i Laškom.

-Izgubio sam od rivala, kojeg do sada nijesam nikada pobijedio. Ponovo je pokazao da je, mogu slobodno reći, ubjedljivo najbolji. Dao sam svoj maksimum, ali nijesam uspio da nametnem svoju igru. Vjerovatno je za to razlog njegova dobra igra i kvalitetne loptice, koje mi nijesu dozvolile da steknem bilo kakvu prednost. Na kraju zasluženo je pobijedio i čestitam mu na tome, rekao je Radović.

On je ranije danas plasman u finale izborio velikom pobjedom protiv Austrijanca Kristijana Gardoša 3:1 (11:9, 11:9, 8:11 i 11:6) i revanširao mu se za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Granadi. U grupi bio je bolji od Poljaka Pavela Vlodike i Čeha Ivana Karabeca, dok je plasman na pobjedničko postolje obezbijedio četvrtfinalnom pobjedom protiv Poljaka Igora Mištala.

Filipov trener Vladimir Marić kazao je nakon finala da ostaje žal što Radović nije pružio veći otpor Čojnovskom.

-O kvalitetu Čojnovskog ne treba trošiti riječi, to je čovjek koji je u parastonom tenisu osvojio sve što je bilo moguće. Bez obzira na njegov kvalitet siguran sam da Radović ne zaostaje toliko za njim kao što rezultat pokazuje, rekao je Marić, istakavši da je Radović odigrao cijeli turnir na visokom nivou. -Imao je pritisak prošlogodišnjeg neuspjeha na prvenstvu svijeta. Četvrtfinale je bilo presudno, odigrao je maestralno protiv Mištala, dok je polufinale protiv njemu neugodnog Gardoša odigrao jako dobro. Osvojio je srebro na kraju, što je po meni veliki uspjeh, rekao je Marić.

Foto: POKCG

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA