Radović nakon pobjede nad Pelisterom: Veoma bitan trijumf za nas

Nakon pobjede nad Lovćenom u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi, Podgorica Bemax je upisala prvi trijumf i u regionalnom takmičenju – ekipa iz glavnog grada sinoć je u drugom kolu na domaćem terenu savladala Pelister 90:79.

Oba navedena trijumfa Podgorica je zabilježila pod vođstvom Boška Radovića, koji je nedavno preuzeo ekipu.

Podgorica je protiv Pelistera napravila veliki preokret u posljednjoj četvrtini – ekipa iz Bitolja je vodila 75:68, a onda je uslijedila serija Radovićevog tima 21:1, koju je zaključio Skot za 89:76 na 42 sekunde do kraja.

„Jedna veoma teška utakmica protiv veoma ozbiljnog protivnika, možda po meni i najjačeg u ovoj grupi. Veoma bitna pobjeda za nas, jer smo doživjeli već jedan poraz na svom terenu, tako da bi nas drugi prilično udaljio od našeg cilja, a to je prolazak grupe. Što se tiče samog meča nijesmo kontrolisali stvari tri četvrtine, a sve ono što smo dogovorili bilo je klimavo, posebno odbrana“, rekao je nakon meča Radović.

Podgorica je ostvarila prvi trijumf, nakon što je na startu izgubila od Džokera.

„Praktično smo tri četvrtine bili bez odbrane, bez korišćenja faula prije bonusa, bez odgovornosti, ali pokazali smo karakter, energiju i snagu u zadnjoj četvrtini. U posljednjoj dionici odigrali smo sjajnu odbranu, dali neke lake poene i tako utakmicu preokrenuli. U ovom momentu zaista velika pobjeda za nas“, poručio je Radović.

U drugom meču ove grupe večeras se sastaju Džoker i Široki.

„Čestitam Podgorice na pobjedi. Zaista nevjerovatan preokret u posljednja tri – četiri minuta. Poremetio nas je četvrti faul Edvardsa, morao sam da napravim izmjenu, zatim smo izgubili nesvojstveno pet lopti i na kraju smo im bukvalno dali u ruke i onda su imali lagane poene. Nevjerovatan pad u posljednja tri minuta. Rezultat nije realan, jer smo 30 minuta funkcionisali bez greške, ali to je košarka, idemo dalje. Borićemo se do kraja“, rekao je trener Pelistera Aleksandar Petrović.

Foto: Podgorica Bemax/Saša Janković

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA